Prima pagină » Cancan ultimă oră » Cu ce sumă erau plătiți artiștii care îi cântau lui Nicolae Ceaușescu. Maria Dragomiroiu, dezvăluiri neașteptate

Cu ce sumă erau plătiți artiștii care îi cântau lui Nicolae Ceaușescu. Maria Dragomiroiu, dezvăluiri neașteptate

04 sept. 2022, 15:40, 2 ,
BZI.ro, în Cancan ultimă oră

Maria Dragomiroiu este una dintre cele mai apreciate și cunoscute interprete de muzică populară. Aceasta are o carieră îndelungată, motiv pentru care a apucat să îi cânte chiar și lui Nicolae Ceaușescu. Fostul lider al României era un mare fan al artistei, așa că aceasta era prezentă la petrecerile răposatului Nicolae Ceaușescu. Cu ce sume erau plătiți artiștii care îi cântau, dar și ce îi punea acesta să facă.

Nicolae Ceaușescu este unul dintre cei mai cunoscuți lideri din țara noastră. Acesta era un împătimit al muzicii populare, motiv pentru care Maria Dragomiroiu și alți artiști erau nelipsiți de la petrecerile lui. Dacă unii dintre voi v-ați gândiți că fostul lider plătea sume generoase artiștilor care îi cântau, v-ați înșelat amarnic. Maria Dragomiroiu a spus adevarul despre acest aspect financiar.

Ce sume primeau artiștii care îi cântau lui Nicolae Ceaușescu

Invitată în emisiunea “40 de întrebări cu Denise Rifai” Maria Dragomiroiu a dezvăluit cu cât erau plătiți artiștii care îi cântau lui Nicolae Ceaușescu. Aceasta se numără printre interpreții favoriți a lui Nicolae Ceaușescu, însă chiar și așa, nu a avut nicio satisfacție financiară.

Ea a mărturisit că singura satisfacție pe care o avea era mândria că i-a cântat președintelui țării. Acesta nu era deloc generos din punct de vedere financiar, însă nu era un lucru ce conta prea mult la vremea aceea.

“I-am cântat lui Nicolae Ceaușescu și este un semn de mândrie pentru orice artist să cânte unui șef de stat. Pentru mine a fost bine, dar să știți că nu mi-a adus niciun avantaj, nu am profitat cu absolut nimic. Nici măcar o mașină nu am putut să-mi iau. Doamna Stela Popescu m-a ajutat și prin Ana Mureșan am făcut rost să-mi cumpăr o mașină”, a declarat Maria Dragomiroiu în cadrul emisiunii.

De asemenea, aceasta a mai spus că Nicolae Ceaușescu îi punea să cânte piesele exact așa cum erau ele, nu cenzurate ca la televizor.

“Cântecul trebuia să-l cânți exact așa, nu cum era la televizor, pentru că la televizor nu aveai voie să spui “țațo” sau “dar-ar naiba în tine dragoste”, iar Nicolae Ceaușescu ne oprea. Ne plătea foarte puțin, dar nu conta. Era mândria și faima că ai cântat șefului statului”, a mai spus aceasta.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *