Prima pagină » National » Cu ce star de la Hollywood s-a iubit marele actor Ion Dichiseanu
Cu ce star de la Hollywood s-a iubit marele actor Ion Dichiseanu

Cu ce star de la Hollywood s-a iubit marele actor Ion Dichiseanu

20 mai 2021, 18:03,
Alexandru Ifrim în National

Marele actor Ion Dichiseanu, în trecut s-ar fi iubit cu o actriţă spaniolă Sara Montiei, un sex-simbol al Hollywood-ului în anii ’60. Povestea de iubire dintre cei doi a fost una pătimaşă, Ion Dichiseanu spunând că cei doi au fost topiţi unul după celălalt.

Povestea dintre cei doi ar fi început atunci când Ion Dichiseanu, a infruntrat un soț şi o ambasadă doar pentru a-i fi alături actriţei în timpul filmărilor de la „Tunelul”, iar din acel moment aceasta s-a îndrăgostit de actorul român. Tunelul este o peliculă care a fost realizată de către Francisc Munteanu unde i-a avut protagonişti pe Ion Dichiseanu şi Florin Piersic.

„Trăiam ceva ca un miraj. Topiţi unul după altul, nu vedeam şi nu auzeam nimic, eram doar noi doi. Ca doi adolescenţi… Nu am putut uita nicio clipă această dragoste nebunească şi, aşa cum s-a şi dovedit, imposibilă”, declara Ion Dichiseanu ]n 2018.

Cine a fost Sara Montiel cea care i-a furat inima lui Ion Dichiseanu

Sara Montiel este cunoscută derept una dintre cele mai frumoase actriţe de origini spaniolă, aceasta fiind născută pe 10 martie 1928, în Campo de Criptana, într-o familie de ţărani. Aceasta a jucat în peste 55 de producţii cinematografice, iar cei doi s-au cunoscut în timpul filmărilor care aveau loc la Beirut. Acolo unde se organiza festivalul Internaţional de Film de la Beirut, iar marele actor roman a fost invitat la o repetiţie acesta fiind trecut pe lista cu numele de Jhon Dicksen.

Aşa a început povestea lor de dragoste, apoi actriţa a venit în România pentru o scurtă perioadă de timp, aceasta însoţindu-l peste tot pe Ion Dichiseanu, în restaurantele şi cluburile din Bucureşti, la teatru sau la filmări, dar şi în excursii prin ţară. La scurt timp după Sara primeşte un rol principal într-un film şi pleacă în Spania, iar aceasta cere ca rolul personajului principal masculin să-l primească Ion Dichiseanu. Însă, din cauza unor discuţii prelungite dintre marele actor şi autorităţile române, cei doi indragistiti nu s-au văzut timp de 8 ani.

Sara Montiei a renunţat la cariera de actriţă

Sara Montiei fiind considerartă una dintre cele mai frumoase şi renumite actriţe din Spania, aceasta era apreciată de milioane de oameni, în anult 1954 era cunoscută în întreaga lume după ce a jucat în filmul Veracruz, alături de Gary Cooper

Vedetă de la Hollywood şi-a abandonat cariere de actriţă în anul 1975, reprofilandu-se pe muzică, conform El Mundo. Aceasta a scos numeroase de albume cunoscute în întreaga lumea „Fumando espero” şi „Bésame mucho”. Sara Montiei a fost considerată un simbol sexual şi artistic în Spania în cea de-a doua jumătate a secolului XX-lea.

A murit mare actor Ion Dichiseanu

Fostul mare actor Ion Dichiseanu, s-a stins din viaţă la vârsta de 87 de ani, moartea acestuia provocând doliu în rândul actorilor dar şi a fanilor. Actorul se afla internat la un spital din Bucureşti în momentul în care a murit, acesta a fost internat în urma infectării cu o bacterie periculoasă.

Pentru Ioana Dichiseanu, vestea că tatăl ei a murit a fost devastatoare, aceasta a oferit o declratie în care spunea că-i suna zilnic pe medici pentru a vedea starea de sănătate a tatlui ei.

“În fiecare zi sun, cred că bietul personal medical de acolo s-a săturat să îmi audă vocea, să spun că sunt eu și cum se mai simte tata. Sunt zile bune, zile mai puțin bune, dar important este că e într-o stare stabilă și ne rugăm la Dumnezeu ca recuperarea să fie cât mai rapidă. Nu a pornit dintr-o suferinţă anume, el este un fost fumător şi a avut o saturaţie uşor scăzută a oxigenului, dar nu alarmantă. În noiembrie a avut câteva simptome care i-au dat de bănuit, a făcut radiografie şi CT. Acestea au fost prost citite, prost interpretate. A făcut o bronhoscopie şi, la 11 zile după aceasta, s-a prăbuşit şi am aflat că a fost infectat cu o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală”, declara Ioana, fiica lui Ion Dichiseanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`