Prima pagină » Culinar » Cu ce se mănâncă hummusul – Rețetă și sfaturi pentru preparare
Cu ce se mănâncă hummusul - Rețetă și sfaturi pentru preparare

Cu ce se mănâncă hummusul – Rețetă și sfaturi pentru preparare

01 mart. 2021, 17:31,
în Culinar

De post, săţios şi delicios este şi hummusul. Se prepară din năut, cu susan şi câteva condimente. Ca să nu pierzi mult timp în bucătărie, cumpără o conservă de năut. Dacă însă vrei să faci reţeta ca în Orient, atunci cumpără boabe de năut la vrac şi pune-le la hidratat cu o seară înainte.

Cu ce se mănâncă hummusul? În primul rând, cu poftă. Nu provoacă arsuri la stomac, nu conţine carne sau alte produse de frupt şi nici se prepară greu. Mai jos găseşti reţeta şi modul de preparare.

Ingrediente:

  • 150 ml tahini (pastă de susan)
  • 400 g năut din conservă
  • 1 lămâie
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 0.5 ceașcă apă minerală
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare:

Mai întâi desfă conserva şi scurge boabele de năut de zeamă din ea. Dă-le apoi pe sub jetul de apă rece, ca să le clăteşti. Pune-le în blender şi mixează-le foarte bine, ca să se transforme într-o pastă fină.
Mută pasta într-un bol cu pereţi înalţi. Pune peste ea pasta de susan, usturoiul curăţat şi zdrobit sau tocat foarte mărunt şi amestecă. Potriveşte gustul cu zeamă de lămâie.

Adaugă, amestecând continuu în bol, apa minerală şi uleiul. Trebuie să obţii o pastă fină, dar consistenţă. La final potriveşte gustul de piper şi sare.

Cu ce se mănâncă hummusul? Simplu: cu muguri de pin, seminţe de chimen sau boia dulce. Bineînţeles, şi cu puţină zeamă de lămâie, ca să nu fie prea greţos. Ideal ar fi să întinzi pasta de hummus pe lipie, apoi să pui 1/2 ardei roşu tăiat fâşii şi să rulezi ca pe clătită.

Ce este hummusul?

Hummusul este un preparat cu specific oriental, pentru care boabele de năut se pun la hidratat cu o seară înainte. Cu alte cuvinte, se procedează la fel ca la iahnia de fasole, când boabele de fasole se pun în apă rece.
Cu ce se mănâncă hummusul? Ei bine, el se consumă nu doar cu lipie, ci şi cu Mezze, nişte aperitive mici. Este consumat cu precădere în Liban, Siria, Israel, dar şi în Palestina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 noiembrie 2024
22 noiembrie 2024