Fertilizant excelent. Apa cu iod este un fertilizant minunat: dizolvați 1 picătură de iod într-un litru de apă și turnați 50 ml de soluție pe marginile ghiveciului.
Nu exagerați, de altfel riscați să ardeți rădăcinile! După o astfel de udare, geraniumul înflorește bogat și necontenit! Dacă frunzele încep să se îngălbenească, iată care pot fi cauzele:
- dacă se usucă doar marginile – insuficiența de umiditate;
- dacă frunzele sunt veștejite și putrezesc – surplusul de umiditate.
În ambele cazuri frunzele ar putea să cadă. Dacă cad toate frunzele sau doar cele inferioare, înseamnă că planta duce lipsă de lumină. Vara, geraniumul iubește să trăiască la aer liber, deci puteți scoate floarea la balcon sau să o plantați în grădină. Prima perioada, din cauza stresului legat de schimbarea locului, geraniumul va fi bolnav, frunzele se pot îngălbeni și pot cădea. În schimb, apoi vă va bucura cu flori bogate.
Afară floarea înflorește extrem de abundent și crește atât de bine, cum niciodată nu va crește în casă. La soare, uneori frunzele geraniumului capătă o culoare roz – este un fenomen normal, cum ar fi ”bronzul”, planta nu are nici de suferit, nici de câștigat.
Geraniumul adoră vremea răcoroasă de toamnă și temperaturile de 10-12°C! Puteți ține planta afară până dau primele înghețuri și până la temperaturi de +2-5°C.
Apoi este nevoie să o tundeți, să o transplantați în alt ghiveci și să o dați la loc răcoros (10-12°C), pentru hibernare sau, obișnuind-o treptat cu tempraturi înalte, să o aduceți în cameră, unde ea va continua să înflorească.