Cu siguranță, cel puțin o dată, te-ai întrebat cu ce se curăță vopseaua de păr de pe piele. Vopseaua poate păta pielea din jurul părului și a feței unde a fost aplicată. Deoarece piele feței poate fi mai sensibilă decât pielea din alte părți ale corpului, va trebui să eviți detergenții duri sau foarte abrazivi în această zonă.
Vopsirea părului acasă are avantajele sale, precum este prețul scăzut al procedurii, însă prezintă și câteva minusuri. Se poate întâmpla să-ți pătezi pielea în timpul procesului de colorare. De aceea, este esențial să afli care sunt cele mai bune metode prin care te poți curăța.
Cu ce se curăță vopseaua de păr de pe piele
Din fericire pentru toate femeile, în ciuda substanțelor puternice pe care le conține vopseaua de păr, pielea pătată de aceasta se poate curăța cu ajutorul a câteva ingrediente minune la care nimeni nu se aștepta. Dacă încă nu ai apucat să cumperi o soluție specială pentru îndepărtarea petelor de vopsea de pe piele, trebuie să știi că se poate rezolva cu următoarele: bicarbonat de sodiu, ulei de bebeluș și pastă de dinți.
Într-adevăr, nu toate variantele funcționează la fiecare femeie, asta deoarece tipul de piele diferă și este bine să încerci până când găsești soluția ideală pentru tine. Freacă ușor zona, de preferat cu o pastă care conține granule, și clătește cu apă rece, apoi, dacă s-a curățat aplică o cremă hidratantă.
La fel se face și cu bicarbonatul de sodiu, iar pentru un efect mai bun poți înmuia ingredientul cu puțină zeamă de lămâie apoi freacă cu amestecul pe zonele afectate și clătește. Pentru a preveni petele de vopsea pe piele, aplică în jurul liniei părului și pe ureche vaselină sau balsam de păr, asta deoarece conțin substanțe uleioase care împiedică pătarea pielii cu vopsea de păr.
Uleiul de măsline este un alt detergent natural care poate ajuta
Uleiul de măsline este un detergent natural care poate ajuta la îndepărtarea petelor de pe piele. Aceasta poate fi o opțiune deosebit de bună pentru persoanele cu pielea sensibilă, dar oricine o poate încerca. Pentru a o folosi, toarnă o cantitate mică de ulei de măsline pe un tampon de bumbac sau folosește degetul și freacă ușor zona pătată a pielii. Lasă să acționeze timp de până la 8 ore. Dacă ai de gând să dormi cu uleiul pe față, cel mai bine este să acoperi zona cu un bandaj sau cu un plastic pentru a nu păta nimic.
De asemenea, alcoolul poate fi aspru și deshidratand pentru piele, așa că s-ar putea să nu fie o opțiune excelentă dacă ai pielea foarte sensibilă sau uscată. Pentru a-l folosi pentru îndepărtarea petelor de vopsea de pe piele, toarnă o cantitate mică de alcool pe un tampon de bumbac sau pe o cârpă. Tamponează ușor pe porțiunea de piele pătată. Odată ce vopseaua a dispărut, asigură-te că speli cu apă și săpun și clătești zona bine. Aplică apoi o loțiune hidratantă.
Dizolvantul de lac de unghii nu este sigur pentru a fi folosit pe față sau pe gât, dar poate ajuta la îndepărtarea petelor de pe mâini. Aplică o cantitate mică de dizolvant de lac de unghii pe un tampon de bumbac sau pe un tampon de vată. Freacă-l peste pată timp de câteva secunde. Pata ar trebui să înceapă să se îndepărteze. Atunci când te vopsești acasă e important să știi cu ce se curăță vopseaua de păr de pe piele pentru a nu rămâne cu pete.