Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cu ce se curăță fierul de călcat: Soluții simple pe care le ai în casă

Cu ce se curăță fierul de călcat: Soluții simple pe care le ai în casă

15 dec. 2021, 12:31,
în Stiri si curiozitati

În cazul în care fierul tău de călcat se lipește de haine și elimină impurități trebuie neapărat să știi cu ce se curăță fierul de călcat. De cele mai multe ori, fierul de călcat numai alunecă pe haine atunci când au apărut pe el depuneri deranjante.

Există mai multe metode pentru a curăța fierul de călcat. Acesta poate fi curățat atât în interior cât și în exterior. În cazul în care vrei să cureți fierul de călcat în exterior trebuie să te asiguri că acesta este oprit. Atunci când observi că talpa fierului de călcat este pătată, poți folosi o lavetă udată în prealabil în apă călduță și oțet.

persoana care calca cu un fier de calcat o camasa

Fierul trebuie curățat și la exterior

Cu ce se curăță fierul de călcat: Rețete eficiente pentru îndepărtarea impurităților

Curățarea fierului de călcat este o etapă foarte importantă pentru al menține funcțional. Acesta are nevoie și de o curățare interioară cât și exterioară. Pentru a curăța fierul în interior trebuie să pregătești o soluție. Aceasta se prepară dintr-o cană de oțet și două căni de apă, pe care le torni în rezervorul de apă.

Pentru a începe procesul de curățare trebuie să pornești fierul de călcat. După ce acesta puțin s-a încălzit este nevoie să-l setezi pe funcția de călcare cu aburi, procesul se continue până soluția este eliminată din acesta. Folosind această metodă reușești să speli întreg circuitul fierului tău de călcat.

un fier de calcat langa mai multe camasi pe o masa

Pentru a curăța fierul de călcat la exterior trebuie să înmoi o cârpă în oțetul alb încălzit

Fierul trebuie curățat și la exterior, în cazul în care nu faci asta îți poți strica hainele din greșeală. Unul dintre cele mai eficiente metode pentru curățarea fierului de călcat este oțetul alb. Acesta fiind creat prin fermentare, transformă zaharurile naturale în acid. Acesta reușește foarte bine să dizolve grăsimea și impuritățile adunate pe talpa fierului de călcat.

Pentru a curăța fierul de călcat la exterior trebuie să înmoi o cârpă în oțetul alb încălzit. Cu atenție șterge suprafața tălpii cu o cârpa înmuiată în oțet. În cazul în care murdăria este extinsă pe toata suprafața fierului de călcat, este recomandat să adaugi o lingură de sare cu bicarbonat de sodiu în soluția de oțet.

Cu ce se curăță talpa fierului de călcat: Pasta de dinți și bicarbonatul de sodiu

După cum bine știi pasta de dinți este folosită în foarte multe moduri. Proprietățile din pasta de dinți ajută nu doar la obținere unor dinți curați dar și la curățarea mai multor suprafețe. Una dintre acele suprafețe este și talpa fierului de călcat.

persoana care sterge cu bicarbonat fierul de calcat

Curățarea fierului de călcat este o etapă foarte importantă pentru al menține funcționabil

Pasta de dinți este compusă din particule abrazive care înlătură mizeria și depunerile de pe talpa fierului de călcat. Pentru a folosi pasta de dinți pentru curățarea fierului de călcat este nevoie să pui o cantitate mică din produs pe o cârpă. Ulterior, trebuie să freci bine zonele murdare până depunerile se vor dizolva. Este important ca ulterior după ce ai folosit pasta de dinți să cureți cu apă curată, talpa fierului de călcat.

Bicarbonat de sodiu împreună cu lămâia te pot ajuta să scapi de această problemă. Reacția compușilor acizi din cele două ingrediente îndepărtează rapid murdăria depusă, oferind tălpii fierului de călcat un luciu frumos.

Este important ca atunci când te gândești cu ce se curăță fierul de călcat să nu apelezi la bureți abrazivi sau la o sârmă de bucătărie, deoarece acestea ar putea zgâria suprafața fierului de călcat. Din moment ce lezezi talpa acestuia, el se va lipi de haine de fiecare dată când va fi încălzit.

persoana care tine un fier de calcat din care iese abur

Unul dintre cele mai eficiente metode pentru curățarea fierului de călcat este oțetul alb

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024