Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cu ce se curăță ceara de lumânare. Metode care au efect

Cu ce se curăță ceara de lumânare. Metode care au efect

08 mart. 2021, 09:56,
în Stiri si curiozitati

Oricine are în casă măcar o lumânare pentru cazul în care rămâne fără curent, a participat la o cununie sau o nuntă sau a aprins o lumănare la biserică. Într-una dintre aceste situații, cu siguranță ai pățit să scapi o picătură de ceară pe haine și să te întrebi cu ce se curăță ceara de lumânare.

În cazul în care ai picurat ceară pe covor sau pe aprchet, există și pentru această situație soluții. Noi vă oferim câteva metode care și-au dovedit eficacitatea de-a lungul timpului.

Cu ce se curăță ceara de lumânarea: Apelează la fierul de călcat

În cazul în care a ajuns ceară pe haine, aceasta trebuie lăsată să se întărească foarte bine. În cazul în care este foarte multă ceară, o poți îndepărta folosind o lamă de cuțit. Dacă este mai puțină, ia un fier de călcat, setează-l la temperatura minimă și folosește-l cu atenție, fără a seta funcția aburi.

Poți folosi hârtie de pergament sau un șervețel de bucătărie, de acela gros, de la rolă, de culoare albă.

Pune bucata de hârtie sau de șervețel peste pata de ceară, apoi pune fierul de călcat încet peste hârtie și apasă ușor până ceara se transferă pe hârtie sau șervețel. Vei vedea că ceara ajunge pe hârtie.

Ulterior, mută hârtia astfel încât să fie curată pe zona pătată și repetă operațiunea până nu mai este deloc ceară pe haină. După, dacă materialul îți permite, poți spăla haina.

Cu ce se curăță de ceara de lumânare de pe covor

Folosirea în casă a lumânărilor aduce și pericolul de a scăpa picături de ceară pe covor sau pe parchet. Ținând cont de conținutul lumânării pe care o folosești, petele de ceară pot fi curățate sau, din contră, pot afecta covoarele și parchetul din casă.

În cazul în care ceara fierbinte ajunge pe covor, poate apărea o mare problemă dacă lumănările sunt colorate. Acestea pot avea un conținut de coloranți puternici, care lasă pete de culoare greu de eliminat de pe covorul tău.

Pentru a scoate o pată de ceară de pe covor poți folosi un uscător de păr și o hârtie de pergament. Mai întâi, trebuie să pui hârtia de pergament peste pata de ceară. După, folosește uscătorul de păr pentru a încălzi zona afectată. Pata se va transfera de pe covor pe hârtie. Îndepărtează cu atenție hârtia și repetă procedeul până în momentul în care ai reușit să îndepărtezi toată ceara de pe covor.

Tot pentru îndepărtarea petei de ceară de pe covor poți folosi bicarbonat. Presară bicarbonat peste zona afectată și lasă-l să acționeze timp de câteva ore. După, curăță covorul cu aspiratorul.

Cu ce se curăță de ceara de lumânare de pe parchet

Sunt situații când folosind o lumânare, picături de ceară să cadă pe parchet. În acest caz, nu te grăbi să ștergi deoarece nu vei face altceva decât să o întinzi. După ce s-a răcit ceara, ia un cuțit cu lama rotunjită și neascuțită, cu ajutorul căruia poți îndepărta pata de ceară. După ce ai eliminat ceara, șterge bine parchetul cu o lavetă uscată.

Tot pentru petele de ceară de pe parchet, poți folosi o soluție făcută din săpun lichid și oțet alb. Această soluție pune-o într-o găleată, peste care adaugă apă fierbinte și spală apoi parchetul cu mopul. Această soluție des folosită te va ajuta să elimini petele de ceară de pe parchet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`