Prima pagină » Local » CTP sare în ajutorul copiilor din Ucraina: „Suntem alături de ei atât fizic cât și sufletește“

CTP sare în ajutorul copiilor din Ucraina: „Suntem alături de ei atât fizic cât și sufletește“

04 mart. 2022, 14:58,
George Popa, în Local

Compania de Transport Public (CTP) Iași sare în ajutorul copiilor refugiaților din Ucraina. Aceștia se implică activ în amenajarea și întreținerea spațului de joacă de la Aeroportul Internațional Iași. Mai mulți angajați din cadrul CTP s-au mobilizat în cadrul companiei, au strâns fonduri, au achiziționat jucării și le-au transportat către aeroport.

CTP a demarat o campanie internă pentru sprijinul refugiaților din Ucraina. Această campanie a luat startul la începutul săptămânii. Mai precis, CTP sare în ajutorul copiilor din Ucraina care se află alături de familiile lor care tranzitează România.

„Cumpărăm lucruri necesare copiilor care sunt într-o continuă așteptare la Aeroportul Internațional Iași. Considerăm că, prin acțiunile noastre, i-am ajutat atât pe ei, cei mici, cât și pe mamele lor să treacă mai ușor prin această perioadă petrecută în tranzit în aerogara din Iași“, a povestit Andreea Luca, purtătorul de cuvânt al CTP Iași.

Până în acest moment, s-au mobilizat mai mult de 50 de angajați ai companiei din majoritatea departamentelor. De la controlori și vatmani până la directori de departament.

„S-au implicat angajați din majoritatea departamentelor și secțiilor din cadrul CTP Iași, iar în perioada următoare vor contribuii și alți colegi cu diferite resurse disponibile“, a mai spus Andreea Luca.

CTP sare în ajutorul copiilor din Ucraina: Câți bani au adunat angajații companiei de transport

În cadrul campaniei umanitare demarate de CTP Iași, până în prezent, s-au strâns peste 3.000 de lei. Conform reprezentaților companiei de transport campania va continua atât timp cât este necesar pentru a ajuta refugiații aflați în tranzit la Aeroportul Iași și copii acestora. Cu banii strânși din donațiile angajaților s-au achiziționat și transportat la locul de joacă amenajat la aerogară diferite bunuri.

„Am cumpărat deja rechizite, cutii de depozitare a jucăriilor, mese și scaune pentru copii, soluții de dezinfecție a mâinilor, măști de protecție și alte bunuri necesare. Angajații noștri au transportat toate lucrurile la locul de joacă, unde și-au dedicat timp și pentru organizarea și sortarea jucăriilor și a rechizitelor“, au declarat reprezentanții companiei de transport din Iași.

De asemenea, angajații care au ales să se alăture acțiunii inițiate în cadrul companiei își dedică timpul și pentru menține ordinea la locul de joacă.

„Pe rând, aceștia vor întreține zilnic ordinea în acel punct din aerogara ieșeană dedicat micuților și vor aduce noi bunuri de care vor avea nevoie copiii refugiaților“, au adăugat reprezentanții CTP.

CTP Iași pune la dispoziție curse speciale pentru refugiați

CTP s-a implicat și se implică în continuare în situația refugiaților din Ucraina care sosesc în oraș. Compania de transport din Iași pune la dispoziție mai multe curse speciale menite să transporte persoanele care ajung cu trenul din Ucraina la Gara Socola.

„Cursele speciale sunt efectuate la cerere. Suntem anunțați de către personalul companiei de căi ferate din Chișinău despre câte persoane au plecat spre Iași cu fiecare tren, iar în funcție de acest număr alocăm autobuze pentru Gara Socola. De acolo, în funcție de opțiunile refugiaților ucraineni sosiți cu trenul din Republica Moldova, autovehiculele noastre efectuează curse către Aeroportul Internațional Iași sau/și Gara de Nord Iași“, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei.

Totodată, CTP sare în ajutorul copiilor din Ucraina și își dorește ca prin implicarea angajaților săi copii refugiaților să treacă mai ușor de această perioadă de cumpănă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *