Prima pagină » Local » CTP sărbătorește Ziua Națională a Iei. Călătorii gratuite, cu tramvaiul istoric, pentru ieșenii care poartă ie – FOTO

CTP sărbătorește Ziua Națională a Iei. Călătorii gratuite, cu tramvaiul istoric, pentru ieșenii care poartă ie – FOTO

24 iun. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Local

Pe data de 24 iunie 2024, ieșenii care poartă ie pot beneficia de călătorii gratuite cu tramvaiul istoric. Modelul AEG 1, din 1898, va circula pe ruta Târgu Cucu – Copou

CTP sărbătorește Ziua Națională a Iei și a pregătit surprize pentru călătorii din Iași. Astăzi, în intervalul orar 12:00-16:00, tramvaiul istoric AEG va circula pe ruta Târgu Cucu – Copou. Oamenii îmbrăcați în ie se vor putea bucura de această experiență gratis. De asemenea, ieri, s-a redeschis și Muzeul Transportului Public din Tudor Vladimirescu.

Ieșenii care poartă ie pot călători gratuit cu tramvaiul istoric

În fiecare an, pe data de 24 iunie, în România, se celebrează Ziua Națională a Iei încă din 2013, însă abia în 2022 a fost stabilită prin lege. În această zi, sunt organizate diferite manifestații culturale, sociale și artistice. Scopul acestei sărbători este de a îndemna românii să poarte bluza tradițională măcar pentru o zi și să își cunoască istoria și cultura. De asemenea, Compania de Transport Public Iași a pregătit surprize pentru ieșenii care au ținuta vestimentară tradițională, astfel că beneficiază de călătorii gratuite cu tramvaiul istoric.

„Pe 24 iunie 2024, tramvaiul istoric de tip AEG va circula în intervalul orar 12.00-16.00, pe traseul Tg. Cucu – Copou, iar toți cei care poartă o ie vor putea călători gratuit cu acest tramvai special. Nu rata ocazia de a te alătura acestei sărbători unice și de a purta cu mândrie ia tradițională românească! Vino să petrecem împreună Ziua Națională a Iei la Iași și să celebrăm tradițiile care ne definesc ca popor”, a transmis CTP Iași.

S-a redeschis Muzeul Transportului Public Iași

Timp de un an, Muzeul Transportului Public a fost închis, deoarece în curtea garajului din Tudor au fost depozitate diferite materiale. Acesta a fost redeschis, iar cei interesați de istoria autobuzelor și troleibuzelor din Iași pot afla toate informațiile. Restauratorii de la asociația Tramclub lucrează la restaurarea a două modele de autobuz istorice, care ulterior vor fi expuse la muzeul din Tudor Vladimirescu. De asemenea, pot fi organizate și tururi ghidate pentru grupurile de persoane care vor să primească mai multe informații. Vehiculele sunt expuse în curtea garajului CTP din Tudor Vladimirescu.

„De pe 23 iunie 2024, Compania de Transport Public Iași alături de Asociația Tramclub Iași vă invită să redescoperiți istoria transportului public la Muzeul Transportului Public Iași – Sector Autobuze/Troleibuze! Pentru a vizita muzeul, este necesar să trimiteți, în prealabil, un mesaj privat pe pagina de Facebook – Muzeul Transportului Public Iași, cu numele și prenumele dumneavoastră”, au precizat reprezentanții CTP Iași.

Călătorii gratuite, cu tramvaiul istoric, pentru cei care poartă ie de Ziua Națională a Iei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
29 iunie 2024
29 iunie 2024