CTP Iași scoate din circulație tramvaiele și introduce trasee noi de autobuz. Iată cum se circulă în Iași începând de duminică, 31 mai

CTP Iași scoate din circulație tramvaiele și introduce trasee noi de autobuz. Iată cum se circulă în Iași începând de duminică, 31 mai

30 mai 2020, 04:00
Vlad Alexa, în Local

Conducerea Companiei de Transport Public Iași va face o serie de modificări importante în itinerariile mijloacelor de transport public. Odată cu începerea lucrărilor de reabilitare pe strada Pădurii, mai precis în zona Elena Doamna – Tătărași Nord din municipiul Iași, mai multe trasee de tramvai vor fi modificate și suspendate, iar lipsa acestora din zona menționată va fi suplinită de autobuze. Totodată, în transportul public din Iași se introduc noi trasee de autobuz pe ruta Tg. Cucu – Tătărași Nord pentru transbordarea călătorilor, dar și un traseu nou de autobuz pe ruta Tătărași Nord – Gară. Începând de duminică, 31 mai, Compania de Transport Public CTP Iași face o serie de schimbări importante în traseele autobuzelor și tramvaielor. Odată cu începerea lucrărilor de reabilitare a căii de rulare a tramvaielor pe strada Pădurii, mai multe trasee de tramvai vor fi deviate, alte trasee de tramvai vor fi scoase complet din circulație, iar odată cu asta vor fi introduse noi trasee de autobuz.

Afectate sunt tramvaiele de pe traseele 1, 13 și 3, care au itinerariile obișnuite prin strada Pădurii. Astfel, șefii CTP Iași au decis să scoată complet din circulație tramvaiul 13 Copou – Podu Roș – Tătărași, iar traseul 1 de tramvai devine traseul 1b, urmând să întoarcă la Baza 3 pe itinerariul Copou – Târgu-Cucu – Podu Roș – Baza 3. De asemenea, traseul 3 Gară – Dancu este modificat în 3b și va circula pe ruta Dancu – Tătărași-Nord. Pentru a suplini lipsa tramvaielor din această zonă, se introduc în circulație noi trasee de autobuz care vor face legătura între Târgu Cucu și Tătărași Nord, dar și un traseu de autobuz Tătărași Nord – Gară.

 „Începerea lucrărilor în cadrul proiectului de reabilitare a infrastructurii de tramvai pe pe Strada Pădurii, între Cinci Drumuri și intersecția cu Strada Nicoriță, aduce schimbări și în circulația mijloacelor de transport public. Astfel, de duminică, 31 mai 2020, vor circula tramvaie pe traseele 1b (Copou – Târgu-Cucu – Podu Roș – Baza 3) și 3b (Dancu – Tătărași-Nord), iar din Tătărași Nord vor circula autobuze către Târgu-Cucu – Piața Unirii – Gară. De asemenea, traseul 13 va fi suspendat”, a explicat Cristian Stoica, director general al Companiei de Transport Public Iași.

S-au schimbat traseele de transport public din zona Tudor Vladimirescu – Calea Chișinăului

De precizat și faptul că traseul 7 de tramvai este din nou funcțional, însă are parcursul deviat. Astfel, având în vedere desfășurarea lucrărilor de reabilitare a căii de rulare a tramvaielor pe tronsonul cuprins între Bucșinescu și Tudor Vladimirescu, itinerariul traseului 7 este următorul: Rond Canta – Gară – Târgu Cucu – Podu Roș – Baza 3 și retur.
De asemenea, stația CTP Iași din Baza 3 pentru autobuzele de pe traseele 5 și 29, pe sensul de mers către Tehnoton, a fost mutată temporar, pentru a permite desfășurarea unor lucrări executate de către SC Citadin SA. Astfel, mijloacele de transport vor opri după trecerea pentru pietoni situată la aproximativ 100 de metri distanță, înspre Piața Virgil Săhleanu.

Lucrările fac parte din proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași”

Lucrările sunt executate în cadrul proiectului „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași” și cuprinde toate zonele care până acum nu au fost modernizate. Tronsonul „Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță” se referă la efectuarea de lucrări de construcții și instalații aferente liniei de tramvai Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță pe o lungime de 1.334,60 metri. Alte părți din proiect sunt „Piața Podu Roș – Intersecție cu bulevardul Primăverii” și „Bulevardul Virgil Săhleanu – Intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora”, care include efectuarea de lucrări de construcții și instalații aferente liniei de tramvai Piața Podu Roș – intersecție cu Bulevardul Primăverii pe o lungime de 914 metri și modernizarea liniei de tramvai cuprinsă între bulevardul Metalurgiei și rond Țuțora (capăt zona industrială) pe o lungime de 3.472 metri. Valoarea totală a proiectului este de 114.284.517 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *