Prima pagină » Eveniment-Social » CTP Iași reintroduce cursele speciale pentru elevi! Iată care sunt traseele
CTP Iași reintroduce cursele speciale pentru elevi! Iată care sunt traseele

CTP Iași reintroduce cursele speciale pentru elevi! Iată care sunt traseele

09 sept. 2024, 02:00, 1 ,
Petronel Ștefan în Eveniment-Social

CTP Iași va asigura, din nou, cursele speciale pentru elevi, în noul an școlar. În total, vor fi 21 de curse, în fiecare zi, pe mai multe trasee de tramvai sau autobuz

Ca în fiecare an, Compania de Transport Public Iași asigură curse speciale pentru elevii din municipiu. Aceștia vor beneficia de un transport destinat strict elevilor. Totuși, de multe ori, nu este respectată această regulă, iar mulți oameni intră în mijlocul de transport, în mod neregulamentar.

CTP Iași reintroduce cursele speciale

Pe tot parcursul noului an școlar, în fiecare dimineață, vor exista curse speciale pe 21 de trasee. Orarul lor a fost deja stabilit de companie, iar călătorii vor trebui să aibă la ei legimitația de călătorie eliberată de CTP. Compania a transmis că va suplimenta numărul mijloacelor de transport în comun la stradă, fiind puse 91 de autobuze, 76 de tramvaie, la care se mai adaugă 24 de autobuze și un microbuz pentru zona metropolitană.

„CTP va asigura 21 de curse speciale pentru elevi, care vor circula pe următoarele trasee și conform orarului de mai jos: traseul 3 (Dancu – Copou) – două autobuze, cu plecare la orele 07:05 și 07:15, din Rond Dancu; traseul 5 – un tramvai, cu plecare la ora 07:10, din Dacia; traseul 7 – un tramvai, cu plecare la ora 07:10, de la Țuțora; traseul 8 – un tramvai, cu plecare la ora 07:15, de la Țuțora; traseul 9 – două tramvaie, cu plecare la orele 07:00 și 07:10, de la Tehnopolis; traseul 11 – două tramvaie, cu plecare la orele 07:00 și 07:15, din Dacia; traseul 19 – două autobuze, cu plecare la orele 07:00 și 07:15, din Canta; traseul 28 – două autobuze, cu plecare la orele 07:00 și 07:15, din Dacia; traseul 36 – două autobuze, cu plecare la orele 07:05 și 07:20, din Dacia; traseul 42 – două autobuze, cu plecare la orele 07:10 și 07:20, de la Frigorifer; traseul 43 – două autobuze, cu plecare la orele 07:00 și 07:20, din Păcurari; traseul 52 – două autobuze, cu plecare la orele 07:00 și 07:20, de la Piața ACB”, au transmis reprezentații CTP Iași.

Elevii vor primi carduri electronice

După ce, în această vară, pensionarii din Iași au primit carduri electronice de la CTP, și elevii vor beneficia de aceste facilități. Compania a anunțat că, în această toamnă, vor începe să fie distribuite primele carduri. Elevii, din municipiul Iași, au gratuit, în mijloacele de transport în comun, în urma unui acord între compania de transport și unitățile de învățământ. Totuși, elevii sunt nevoiți ca, în fiecare lună, să își facă un abonament nou.

„Transportul public este gratuit și sigur pentru toți elevii care învață la școli sau licee, din municipiul Iași. Începem să lucrăm la baza de date pentru tipărirea cardurilor electronice dedicate elevilor, care vor aduce și mai multe facilități. Distribuirea lor se va face prin intermediul campaniei «Transport gratuit pentru elevi», au mai precizat reprezentanții companiei.

Cursele speciale pentru elevi, de la CTP Iași, vor circula de luni până vineri, pe toată perioada anului școlar.

Comentarii
  • Ca sa nu urc în autobuzele elevilor, luând în calcul și traficul infernal cu ambuteiaje, eu, plătitor de abonament ctp și salariat care începe programul de lucru la ora 8, propun ca în tandem cu acele autobuze pt elevi sa circule și alt autobuz, care sa sosească simultan (și concomitent) în stație pt ceilalți călători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *