Prima pagină » Local » CTP Iași distribuie 42.000 de carduri electronice pentru pensionarii din Iași. Biletele de călătorie vor dispărea
CTP Iași distribuie 42.000 de carduri electronice pentru pensionarii din Iași. Biletele de călătorie vor dispărea

CTP Iași distribuie 42.000 de carduri electronice pentru pensionarii din Iași. Biletele de călătorie vor dispărea

26 iul. 2024, 02:00, 1 ,
Petronel Ștefan, în Local

CTP Iași va începe să distribuie 42.000 de carduri electronice pentru pensionarii din Iași, pentru a putea călători gratis cu mijloacele de transport în comun

Compania a început, în urmă cu câțiva ani, implementarea unui sistem de e-ticketing, digitalizat. Astfel, biletele de hârtie ar urma să fie scoase definitiv și să fie înlocuite cu carduri. Totuși, oamenii au acuzat că sunt probleme la noile aparate portocalii din mijloacele de transport.

CTP Iași distribuie carduri electronice pensionarilor

Compania a început deja producția cardurilor, iar în următoarele săptămâni vor ajunge în centrele de cartier din municipiul Iași, urmând să fie distribuite destinatarilor. Rămâne de văzut dacă această modificare va avea efecte pozitive și cum se vor adapta oamenii noului sistem.

„CTP Iași se pregătește să distribuie prima serie de carduri electronice. Acestea sunt introduse în sistem și lucrăm intens la personalizarea lor. În total, vom distribui 42.000 de carduri dedicate seniorilor, fiecare inscripționate cu numele și prenumele beneficiarului. Cardurile vor fi distribuite în viitorul apropiat, în cele nouă centre de cartier din municipiul Iași. Fiecare beneficiar va fi arondat centrului din zona în care locuiește, specificată pe buletinul sau cartea de identitate”, au transmis reprezentanții CTP Iași.

În mod normal, până anul viitor, biletele pe hârtie ar trebui să fie scoase. Toate legitimațiile vor fi electronice, iar cartelele vor fi personalizate. Această investiție a costat, în total, 9,8 milioane de lei, fonduri provenite din bugetul local, de la Primăria Iași. Firma care se ocupă de implementarea sistemului e-ticketing este Radcom, controlată de omul de afaceri Nicolae Badea, fostul finanțator al echipei Dinamo București.

„Acesta este doar începutul tranziției noastre către un sistem de transport mai modern și eficient. Cardurile electronice vor înlocui, treptat, biletele tradiționale, oferind mai mult confort și ușurință în utilizare pentru toți călătorii – fie că sunt călători fideli, ocazionali, elevi, studenți, pensionari sau turiști”, au mai adăugat reprezentanții companiei.

Vor fi făcute modificări asupra mijloacelor de transport

Mijloacele de transport în comun vor avea nevoie de modificări pentru ca să poată funcționa noile programe software și aplicațiile. Astfel, vor fi modificate computerele de bord, iar în vehicule vor fi instalate aparate de validare, dar și sisteme de contorizare a călătorilor. Pe ușile acestora vor fi montați senzori care vor număra călătorii ce urcă și coboară. Astfel, în funcție de numărul de călători de pe anumite trasee, compania va ști dacă este necesar să suplimenteze vehiculele. Totuși, în ceea ce privește tramvaiele, la modelele vechi sistemul nou este destul de dificil de implementat, deoarece acestea nu sunt prevăzute pentru astfel de modificări.

Cardurile electronice vor ajunge la pensionarii din Iași în următoarele săptămâni și vor putea fi folosite în mijloacele de transport.

Comentarii
  • Pensionarii se vor putea deplasa cu mijloacele de transport CTP folosind cardurile SENIORIS mov primite anterior sau vor trebui să intre în posesia viitoarelor carduri? Este incompletă informația

  • Mergeti pe jos,gunoaielor..e cel mai bine ..sa nu va mai vedem în mijloacele de transport….la munca nu la pomana

  • Dar pana la aceste 42000 de carduri (care costa niste bani) nu au calatorit si pana acuma gratis?Cum adica pentru a putea calatori gratis? Dar pana acuma au platit ca sa mearga cu mijloacele de transport? Au calatorit gratis dintotdeauna pana sa vina cardurile si incontinuare or sa circule gratis. Problema e ca Stoica se plange de o scumpire cu 40 de bani la motorina dar pentru banii aruncati pe astea 42000 de carduri gratuite NU! Cu 10 milioane de lei isi punea flota de tramvaie la punct ca sunt vai mama lor si baga si aer conditionat pe tramvaiele vechi ca sa nu te mai ia vara Smurdul ca lesini de caldura si iarna sa stai cu 2 geci pe tine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *