Prima pagină » Local » CTP Iași cumpără cinci microbuze secondhand. Unul dintre acestea va fi folosit pentru ghiduri turistice
CTP Iași cumpără cinci microbuze secondhand. Unul dintre acestea va fi folosit pentru ghiduri turistice

CTP Iași cumpără cinci microbuze secondhand. Unul dintre acestea va fi folosit pentru ghiduri turistice

11 iun. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Local

CTP Iași cumpără încă cinci microbuze secondhand, pentru traseele metropolitane. Pentru această investiție, compania trebuie să plătească 200 de mii de euro

CTP Iași anunță noi investiții, iar acum va cheltui 200 de mii de euro pentru cinci microbuze secondhand. Unul dintre acestea va fi folosit pentru ghiduri turistice pe străzile din Iași. Celelalte vehicule vor fi puse pe cursele metropolitane. CTP caută în această perioadă să angajeze șoferi pentru autobuze.

CTP Iași aduce microbuze secondhand

Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este data de 21 iunie 2024, iar contractul va fi semnat pe o perioadă de 12 luni. Valoarea totală a investiției este de 975.315 lei, fără TVA, undeva la 200.000 de euro. Contractul este împărțit în două loturi, patru microbuze pentru transport persoane și unu pentru ghiduri turistice.

„Caracteristicile tehnice generale ale microbuzelor rulate pentru transport persoane: microbuzele trebuie să aibă aceea marcă i să fie de același tip; lungimea de 6-8 m; capacitatea cilindrică motor de minim 2.000 cm cubi; putere motor minim 100 kw; combustibil motorină; transmisie manuală sau automată, normă poluare EURO 6; kilometri efectuați maxim 500.000 km; an fabricație minim 2015; podea joasă; rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități; fără martori aprinși în bord. Caracteristicile tehnice generale ale microbuzului rulat pentru transport turistic: lungime 6-8 m; capacitate cilindrică motor minim 2.000 de cm cubi; putere motor minim 100 kw; combustibil motorină; transmisie manuală sau automată; normă poluare EURO 5; kilometri efectuați maxim 300.000 km; an fabricație minim 2012; fără martori aprinși în bord”, este specificat în caietul de sarcini.

Achiziția ar trebui să îmbunătățească transportul în comun

Cu această achiziție, compania vrea să suplimenteze numărul de mijloace de transport pe anumite trasee. Totuși, CTP întâmpină o problemă cu șoferii, deoarece nu sunt destui. Societatea are în jur de 170 de autobuze care circulă pe traseele metropolitane și pe cele din municipiu.

„Municipiul Iași consideră că prin achiziția microbuzelor se vor obține următoarele beneficii: reducerea dependenței de transportul cu autoturismele personale; reducerea congestionării traficului în anumite puncte critice din municipiul Iași (zonele de intrare-ieșire în și din municipiu, principalele artere de circulație, marile intersecții, vecinătatea școlilor); creșterea calității aerului și scăderea poluării fonice până la încadrarea în limitele admise. Creșterea nivelului calității serviciului de transport public oferit categoriilor de clienți vizate coroborată cu creșterea nivelului satisfacției acestora prin oferirea unui serviciu de transport public în condiții de eficiență, confort și siguranță; prin achiziționarea unui microbuz special configurat se urmărește creșterea serviciului intereselor turiștilor pentru un tur ghidat pe un traseu care să cuprindă principalele puncte de interes turistic ale municipiului Iași”, este prezentat în documentație.

Microbuzele cumpărate de CTP vor fi folosite pentru traseele metropolitane, iar unul dintre acestea va fi utilizat pentru ghidurile turistice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *