Prima pagină » Titlurile zilei » CTP Iași crește prețurile pentru biletele de călătorie din nou. Iată când va intra în vigoare majorarea

CTP Iași crește prețurile pentru biletele de călătorie din nou. Iată când va intra în vigoare majorarea

09 aug. 2024, 02:00, 10 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

CTP Iași a propus ca prețurile pentru biletele de călătorie să se majoreze de la 3,5 lei la 4 lei. Compania justifică modificarea, deoarece costurile de operare au crescut și are nevoie de mai mulți bani la buget

La nici măcar un an de la ultima scumpire a biletelor, CTP Iași anunță o nouă modificare a tarifelor. Deocamdată, propunerea este în consultare publică, însă este foarte posibil ca în luna octombrie a acestui an să fie făcută modificarea. Călătorii sunt nemulțumiți, deoarece condițiile din mijloacele de transport vor rămâne aceleași, însă vor plăti mai mult.

Prețurile biletelor de la CTP Iași vor crește cu 50 de bani

În 2023, pe 1 decembrie, prețul unui bilet de călătorie a crescut cu 50 de bani. Acum, compania vrea din nou să majoreze tarifele, astfel că oamenii ar trebui să plătească 4 lei pentru o călătorie de 120 de minute. De asemenea, și tariful la abonamente va crește, pentru unul de o lună, pe toate mijloacele de transport, prețul va fi de 130 de lei, față de 110 lei cât este în prezent. Conducerea justifică această scumpire prin faptul că au crescut salariul minim pe economie și prețul carburanților. Ca să fie aprobat noul tarif, proiectul trebuie să treacă prin votul consilierilor locali ai municipiului Iași.

„Deocamdată, propunerea este în procedură de consultare, în funcție de durata consultării publice, vom ști când va fi făcută și modificarea. Propunerea noastră este să creștem valoarea biletelor de la 3,5 lei până la 4 lei. De asemenea, și prețul abonamentelor va crește de la 110 lei la 130 de lei. Din cauza creșterii salariului minim brut garantat și creșterea carburanților, trebuie să facem și o ajustare la tarife”, a transmis Cristian Stoica, directorul general CTP Iași.

Călătorii sunt nemulțumiți

Clienții companiei sunt nemulțumiți, deoarece condițiile din mijloacele de transport nu s-au îmbunătățit în ultima vreme, iar acum vor trebui să plătească mai mult. Majoritatea tramvaielor care circulă pe străzile din Iași sunt modelele GT4, care au peste 60 de ani vechime. Oamenii nu au beneficiat, nici vara aceasta, de aer condiționat, iar acum se gândesc dacă la iarnă vor avea măcar căldură. Din cele 32 de tramvaie noi aduse, nu funcționează toate, deoarece opt vagoane stau defecte în depou. Primarul Mihai Chirica le-a promis cetățenilor un transport public modern și eficient, însă este departe de acest lucru. De asemenea, și timpul de așteptare în stații pentru unele trasee de autobuz ajunge uneori la peste 20 de minute. Mai mult, există și numeroase probleme la infrastructură, linii de tramvai rupte, macazuri care nu funcționează.

„Au fost aduse 44 de autobuze electrice, 32 de tramvaie noi, vor mai veni 26 de autobuze electrice și 18 tramvaie în perioada următoare”, a spus Cristian Stoica.

CTP Iași vrea să majoreze prețurile la biletele de călătorie cu încă 50 de bani din nou.

Comentarii
  • Ati votat Chirica, asa ca de data asta chiar sa nu va mai plangeti.

  • Scoateți subvențiile la pensionari și o sa,aveți bani. Faceți ca la Cluj cu un număr limitat de călătorii.

  • Dacă ai avea condiții de mers cu tramvaiele da spui ca dai 4 lei dar așa prea nesimtiti

  • 😂Ba, aici e saracie… O sa va scada incasarile, mai bine-l traduc pe controlor cu 10 lei decat sa dau 8 lei pe zi ca sa merg in conditiile oferite.

  • Aveți ceea ce ați votat, din păcate..

  • Nu mai stiu cand dar parca se discuta de subventie totala pt transport in comun pt a elibera strazile de masini!!??

  • aveti ce ati votat, acum scoateti banii din buzunar fraierilor

  • Crește prețul pentru ca e căpușată de RODOTEX

  • RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    CONDITII DE TOATA JENA, INTARZIERI MARI, TRAMVAIE STRICATE, FIERARIE AMBULANTA IN CARE FIERBI IN SUC PROPRIU LA 40 DE GRADE!
    RUSINE SA VA FIE CA VA FOLOSITI DE SCUZE CA SA VA BATETI JOC DE CETATENI!
    BENZINA A AVUT PERIOADE DE IEFTINIRE IAR SALARIILE MARITE NU FAC FATA LA VALURILE DE SCUMPIRI ASA CA OAMENII NU SUNT MAI BOGATI, PROSTALAILOR!

  • Ati stat in casa pe 9 iunie in loc sa iesiti la vot. Comoditatea si nepasarea va costa. Acum va plangeti de conditiile din mijloacele de transport, de asteptatul in statii, de marirea pretului la bilete si abonamente. Pana in 2028 nu aveti alta varianta decat sa suportati ce vi se ofera. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 august 2024
12 august 2024