Prima pagină » Local » CTP Iași continuă amenajarea noilor stații de autobuz și tramvai. Peste 100 de stații din municipiul Iași vor fi personalizate până în 2021
CTP Iași continuă amenajarea noilor stații de autobuz și tramvai. Peste 100 de stații din municipiul Iași vor fi personalizate până în 2021

CTP Iași continuă amenajarea noilor stații de autobuz și tramvai. Peste 100 de stații din municipiul Iași vor fi personalizate până în 2021

13 oct. 2020, 02:00,
Alexandra Abonicesei, în Local

CTP Iași se apropie de finalizarea amplasării stațiilor de autobuz și tramvai pe raza municipiului. Până în prezent au fost aplasate 77 de stații din totalul de 80 care sunt stabilite în cadrul proiectului. Până în luna decembrie se va finaliza amplasarea acestora, iar stațiile au fost personalizate cu imagini reprezentative ale orașului

Compania de Transport Public Iași (CTP) a demarat în ultimele trei luni un proiect care presupune amenajarea a 80 de stații de autobuz și personalizarea acestora cu imagini din municipiul Iași, imagini care afișează totodată și elemente de informare a călătorilor despre trasee. Până pe data de 12 octombrie 2020 s-au montat 77 de stații de autobuz și au fost personalizate doar 29 dintre acestea. Deși la finalul lunii august reprezentanții CTP Iași anunțau că implementarea stațiilor de autobuz se va finaliza în luna septembrie, acest lucru nu a fost realizat. Aceștia au mai anunțat de asemenea că, după finalizarea amplasării celor 80 de stații de autobuz, se vor adăuga și cele 20 de copertine pentru stațiile de tramvai.

„Personalizarea stațiilor durează mai mult. Este o muncă titanică, care necesită și grafică, și multe altele. Stațiile vor fi montate până la sfârșitul anului 2020, dar în ceea ce privește lucrările de personalizare, este posibil să se extindă până anul viitor”, a declarat Andreea Barna, purtător de cuvânt în cadrul CTP Iași.

Municipiul Iași va avea 100 de stații noi de autobuz și de tramvai

Primăria Iași a achiziționat în luna iunie 100 de stații noi, dintre care 80 sunt stații de autobuz și 20 de tramvai. Toate vor fi personalizate treptat cu imagini specifice din zonele din municipiul Iași în care sunt amplasate. Lucrarea a fost estimată în cadrul licitației la o valoare de 130.000 de lei, fără TVA. Noile stații de autobuz personalizate au pe lângă imaginile reprezentative cu zona în care se află și panouri LED, autocolante cu numele stației și elemente de informare ale CTP, printre care: numărul zonei, harta transportului din Iași, aplicația 24Pay și altele.

„Planul proiectului a fost stabilit pentru 80 de noi stații de autobuz (personalizate cu imagini) și 20 noi de tramvai (copertine). Implementarea stațiilor de autobuz a început în luna iulie și va fi încheiată în săptămânile viitoare, iar cele 20 de copertine vor începe să fie montate după ce încheiem cu stațiile de autobuz. În aproximativ o lună de la începutul proiectului au fost montate 62 de stații de autobuz”, au declarat reprezentanții CTP Iași.

CTP Iași așteaptă cele 21 de autobuze second-hand din Olanda

Între timp, la începutul acestei luni, CTP Iași a finalizat licitația de achiziționare a 21 de autobuze second-hand care vor suplimenta mijloacele de transport public pe traseele cele mai aglomerate. Un singur autobuz va fi cumpărat cu aproximativ 20.000 de euro. La licitație s-a prezentat o singură societate, Bus & Coach Group SRL, din județul Ilfov, controlată de Mircea Lucian Roșca. Reprezentanții CTP Iași așteaptă aducerea lor din Olanda, țară care este în zona roșie din cauza pandemiei COVID-19.

Autobuzele vor fi folosite pe perioada lucrărilor de modernizare a liniilor de tramvai. Mijloacele de transport public vor acoperi următoarele tronsoane: 5 Drumuri – Nicoriță, Bucșinescu – Calea Chișinăului, Piața V. Săhleanu – Țuțora și 2 Băieți – Dancu.

„După încheierea formalităților juridice și în funcție de condițiile pandemice, vor fi aduse în țară autobuzele achiziționate. Cele 21 de autobuze se vor aduce din Olanda, însă sunt probleme cu circulația persoanelor petru că ambele țări sunt zone roșii și deocamdată e greu să facem recepția. Facem tot posibilul să le aducem cât mai curând, pentru că avem mare nevoie să suplimentăm pe unele trasee aglomerate”, au mai precizat reprezentanții CTP Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *