Prima pagină » Local » CTP Iași atinge un nou record! Peste o mie de bilete pentru transportul public s-au vândut cu ajutorul SMS-urilor într-o singură lună

CTP Iași atinge un nou record! Peste o mie de bilete pentru transportul public s-au vândut cu ajutorul SMS-urilor într-o singură lună

31 aug. 2020, 02:00,
Alexandra Abonicesei în Local

CTP Iași a vândut peste o mie de bilete și abonamente de călătorie prin SMS într-o singură lună prin intermediul aplicației electronice. Ieșenii pot alege dintre patru metode de plată: POS-urile montate în mijloacele de transport public, automatele de bilete amplasate în stații, aplicația 24pay și de la tonete. Serviciul de plată prin SMS este disponibil momentan ieșenilor în rețelele Vodafone, Digi Mobil și Orange, iar în curând va fi disponibil și în rețeaua Telekom

CTP Iași a vândut peste o mie de bilete și abonamente prin SMS pentru călătoriile cu mijloacele de transport public. Introducerea opțiunii de plată a titlurilor de călătorie prin SMS, direct din aplicația electronică 24pay, a fost realizată la sfârșitul lunii iulie. Prin mesajele trimise pe aplicația 24pay călătorii pot achiziționa bilete cu o călătorie, valabile 120 de minute, zona 1, și abonamente cu valabilitate de o zi, pentru două zone.

„Cele mai accesate titluri de călătorie au fost biletele cu valabilitate de 120 de minute, fiind urmate de abonamentele pentru o zi. Serviciul este disponibil gratuit în rețelele Vodafone și Digi Mobil, iar în Orange tariful serviciului de comandă este de 0.05 EUR + TVA, taxă aplicată suplimentar”, au declarat reprezentanții CTP Iași.

Ieșenii pot alege să achiziționeze bilete de la CTP Iași prin diverse metode

CTP Iași oferă ieșenilor posibilitatea de a achiziționa bilete și abonamente pentru călătoriile cu mijloacele de transport public prin patru metode. Astfel, achiziționarea biletelor și abonamentelor poate fi făcută prin: plata cu cardul bancar contactless la POS-urile instalate în autobuze și tramvaie, plata la automatele de bilete amplasate în stații, aplicația electronică 24pay și de la tonete.
În Iași au fost amplasate 10 automate pentru achiziționarea de bilete și abonamente. Modalitățile de plată electronice sunt recomandate mai ales în perioada pandemiei COVID-19, în care se încearcă reducerea contactului cu suprafețele publice și se încurajează plata cu cardul.

„Noua metodă de plată prin SMS reprezintă a patra alternativă modernă de plată existentă la Iași, care ajută utilizatorii mai ales în contextul epidemiei de COVID-19, prin evitarea atingerii multor suprafețe în timpul procurării de bilete și abonamente”, au mai specificat reprezentanții CTP Iași.

Aplicațiile lansate de CTP Iași pentru modernizarea transportului public

CTP Iași a lansat în luna iulie 2020 opțiunea de plată prin SMS, în cadrul aplicației 24pay, iar o lună mai târziu a lansat aplicația Tranzy care a înregistrat în doar trei zile marja de o mie de utilizatori. Aplicația pentru mobil a intrat în faza de testare pentru început cu o limită de număr de 1.000 utilizatori pentru iOS și 1.000 pentru Android. Aceasta a atins limita de 1.000 de utilizatori pentru Android într-un timp foarte scurt, ceea ce a determinat stabilirea unui alt număr limită de 2.000 de astfel de utilizatori. Ieșenii care utilizează această aplicație pot vedea, în timp real, minutele de sosire a mijloacelor de transport în stație, liniile de transport disponibile și stațiile prin care acestea trec. Totodată, vor afla rapid stațiile din proximitate și variante pentru destinația vizată, dar și devierile de traseu, intervențiile sau blocajele din trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *