Prima pagină » Local » CTP Iași anunță schimbări pe traseele autobuzelor 48 și 49
CTP Iași anunță schimbări pe traseele autobuzelor 48 și 49

CTP Iași anunță schimbări pe traseele autobuzelor 48 și 49

29 sept. 2020, 16:00,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Compania de Transport Public Iași anunță modificări în ceea ce privește două dintre trasee. Autobuzele de pe traseul 49 (Târgu Cucu – Cimitirul „Sf. Petru şi Pavel“ – Complex Roua Residence) revin la stradă, începând din 1 octombrie 2020, iar frecvența acestora va fi de 30 de minute.

De asemenea, traseul 48 (Târgu Cucu – Ciric) va fi suspendat, în perioada 1 octombrie 2020 – 30 aprilie 2021. Mijloacele de transport în comun vor circula zilnic, cu plecare din Târgu-Cucu, iar prima cursă va fi la ora 06:45 și ultima cursă, la 21:45.

Noi angajări făcute de CTP Iași

CTP Iași caută să angajeze personal pentru mai multe posturi vacante. Candidații trebuie să fie absolvenți ai unei școli profesionale de specialitate sau să fi încheiat zece clase și un curs de calificare. Totodată, trebuie să fie apți din punct de vedere medical și să nu aibă antecedente penale

Conducerea Companiei de Transport Public Iași caută să angajeze mai multe categorii de personal. În acest sens, CTP Iași organizează în această perioadă o selecție în vederea ocupării posturilor vacante de sudor electric și autogen, strungar universal, lăcătuș mecanic, frezor universal, constructor linii tramvai, muncitor necalificat cale rulare și un meseriaș cale rulare. Pentru ocuparea posturilor disponibile, condițiile minime de participare solicită ca aceștia să fie absolvenți de școala profesională sau să aibă zece clase și curs calificare sau opt clase abzolvite, în cazul muncitorilor necalificați. De asemenea, candidații trebuie să fie apți medical și fără antecedente penale.

Ce trebuie să conțină dosarul de înscriere pentru candidații posturilor vacante de la CTP Iași

Dosarul de înscriere la selecție trebuie să conțină CV, actele de stare civilă și de studii, certificat calificare și cazier judiciar. Beneficiile oferite angajaților de către CTP Iași sunt: motivare financiară pentru activitate în trafic aglomerat sau muncă suplimentară, stabilitatea locului de muncă, sprijin în diverse situații sau evenimente de viață, posibilitatea dezvoltării profesionale și planificarea anuală a vacanțelor cu vouchere. Cât despre criteriile de selecție ale candidaților, se regăsesc: cunoștinte specifice activității, abilități de organizare și planificare a activității personale și multe altele.

CTP Iași continuă să angajeze șoferi de autobuz

De altfel, CTP Iași a angajat în perioada 15 mai – 15 septembrie, 35 de șoferi de autobuz, necesarul fiind de cel puțin 50 de conducători auto care să asigure transportul public până la finalul anului 2020. În ultimele săptămâni, ieșenii depun câte două dosare pentru angajare pe acest post în fiecare zi, iar la fiecare zece candidați se organizează concursul pentru ocuparea posturilor. Etapele selecției atât în cazul șoferilor, dar și al vatmanilor constau în: analiza și stabilirea dosarelor neconforme, completarea formularelor obligatorii, depunerea contestațiilor la respingerea dosarelor, soluționarea contestațiilor, susținerea probei scrise, susținerea interviului. După aceste etape sunt afișate rezultatele și pot fi depuse contestații în 24 de ore din momentul afișării. De asemenea, în acest an, Compania de Transport Public Iași a angajat personal pentru posturile de lăcătuș, mecanic, electrician mentenanță tramvai, electrician stații redresare, operator rețele și calculatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *