Prima pagină » Local » CTP Iași angajează 50 de șoferi de autobuz pentru a asigura transportul public în Zona Metropolitană Iași

CTP Iași angajează 50 de șoferi de autobuz pentru a asigura transportul public în Zona Metropolitană Iași

04 sept. 2020, 02:00,
Alexandra Abonicesei, în Local

CTP Iași va angaja încă 50 de șoferi de autobuz pentru a asigura necesarul de conducători auto pentru mjloacele de transport existente în Zona Metropolitană Iași, dar și cele care vor fi cumpărate până la sfârșitul acestui an. Odată cu începerea lucrărilor la liniile de tramvai din municipiul Iași au fost suplimentate mai multe trasee cu autobuze pentru care s-au angajat șoferi noi sau au fost redistribuiți vatmani care au categoria de permis necesară

Compania de Transport Public Iași va angaja încă 50 de șoferi de autobuz până la sfârșitul anului 2020. Acesta este numărul necesar de șoferi pentru a acoperi transportul ieșenilor pe autobuzele puse în circulație.
Într-un interval de o lună au fost adunate deja 20 de cereri pentru interviul de angajare pentru meseria de sofer autobuz în cadrul CTP Iași, iar cursurile pentru pregătirea acestora sunt susținute constant, în serii de câte 15 persoane. Școlarizarea este gratuită pentru persoanele care semnează un contract pentru a lucra în cadrul CTP Iași. Cei care refuză să ocupe postul în cadrul companiei cel puțin trei ani vor plăti costul aferent cursurilor. Condițiile obligatorii pentru școlarizarea în meseria de șofer autobuz sunt: vârsta minimă de 24 ani, studii minime de 10 clase, curs calificare sau școală profesională și permis de conducere categoria B.

Salariile oferite de CTP Iași șoferilor de autobuz

Reprezentanții CTP Iași au menționat faptul că salariul de la care pornește un șofer de autobuz debutant este de 2.400 de lei, iar cel cu experiență de peste un an poate primi în jur de 2.500 – 2.600 de lei. La acest salariu brut se mai adaugă: bonuri de masă, sporuri pentru activitate în trafic aglomerat sau muncă suplimentară (zilele de weekend plătite în plus), tichete de masă, vouchere de vacanță, iar sumele pot ajunge la 3.000-4.000 lei. Pentru a se asigura conducători pentru autobuzele care înlocuiesc traseelor de tramvai suspendate în această perioadă s-au pus atât șoferi noi angajați, cât și 10 vatmani care au categoria de permis necesară. Odată cu suplimentarea numărului de autobuze în Iași, vatmanii aflați în șomaj tehnic vor ocupa posturi de șoferi de autobuz în următoarele luni, până la terminarea lucrărilor la liniile de tramvai.

Dosarul candidaților pentru meseria de șoferi de autobuz

Ieșenii care doresc să se angajeze pe o meserie de șofer de autobuz trebuie să depună dosare de înscriere care să conțină: cerere de participare la selectie, CV, aviz epidemiologic și pentru evidența bolilor cronice, eliberate de medicul de familie, chestionar pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor COVID-19. De asemenea, sunt necesare xerocopii care vor fi certificate conform cu originalul de angajații CTP după: carte de identitate, certificat naștere, diplomă de studii, certificate de calificare, livret militar, permis de conducere. Celelalte acte necesare sunt: carte de muncă (xerocopie) sau adeverințe și recomandări de la locurile de muncă anterioare, cazier judiciar și rutier (ultimii 5 ani). Dosarul se va completa ulterior (după interviu) cu aviz medical și psihologic de la unități autorizate.

Licitație pentru achiziția de autobuze second-hand pentru Iași

CTP Iași așteaptă oferte de la firme pentru achiziția a 20 de autobuze second-hand care să suplimenteze necesarul în cel mai scurt timp. Până pe 21 septembrie se pot depune ofertele, iar după îndeplinirea tuturor condițiilor și încheierea contractului se vor pune în circulație autobuzele.

„Pentru a achiționa autobuze noi, procedurile ar fi durat peste 6 luni, iar în această perioadă avem nevoie de aceste autobuze cât mai repede cu putință și mult mai ieftine. Situația generată de pandemia COVID-19 și lucrările de abilitare a liniilor de tramvai care au modificat traseele au determinat înlocuirea tramvaielor cu autobuze. Odată cu începerea școlilor și a facultăților aceste autobuze vor suplimenta numărul necesar pentru a asigura transportul unui număr mai mare de călători. La începutul lunii octombrie sperăm să primim autobuzele”, au declarat reprezentanții Companiei de Transport Public Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *