Prima pagină » Local » CTP Iași a depistat 65 de angajați infectați cu COVID-19, o treime fiind confirmați pozitiv de la începutul anului școlar
CTP Iași a depistat 65 de angajați infectați cu COVID-19, o treime fiind confirmați pozitiv de la începutul anului școlar

CTP Iași a depistat 65 de angajați infectați cu COVID-19, o treime fiind confirmați pozitiv de la începutul anului școlar

10 nov. 2020, 02:02,
Alexandra Abonicesei în Local

De la începutul pandemiei COVID-19 și până în prezent, în cadrul Companiei de Transport Public Iași au fost confirmați pozitiv 65 de angajați. Numărul de infectări a crescut simțitor odată cu începerea anului școlar 2020-2021.

Compania de Transport Public Iași (CTP) a înregistrat de la începutul anului școlar 2020-2021, mai exact în perioada 15 septembrie-15 octombrie, un număr de 23 de cazuri noi de angajați depistați pozitiv cu SARS-CoV-2. Asta se întâmplă după ce alți 42 de angajați ai firmei de transport au fost depistați pozitiv până la data respectivă. Evidența realizată în acea perioadă nu menționează defalcat departamentele din care fac parte angajații CTP Iași. Ulterior, pe data de 15 octombrie, dată la care se centralizează informațiile de către medicii care se ocupă de angajații CTP Iași, numărul celor infectați a ajuns la un total de 65 de cazuri, în condițiile în care primul caz pozitiv de COVID-19 a fost sesizat pe la jumătatea lunii iulie 2020.

Mijloacele de transport ale CTP Iași sunt dezinfectate la capetele de linie

De asemenea, CTP Iași a luat mai multe măsuri de limitare a raspândirii virusului SARS-CoV-2. Astfel, se folosește în continuare întregul parc auto pentru transportul călătorilor și se igienizează mijloacele de transport, atât pe parcursul nopții, cât și ziua, la capetele de linie unde trec printr-un proces amplu de curățenie și dezinfecție. CTP Iași continuă să deruleze acțiuni permanente de conștientizare în rândul călătorilor, privind folosirea corectă a măștilor de protecție și utilizarea în siguranță a transportului public, cu această ocazie fiind amplasate afișe în toate vehiculele CTP Iași și difuzate spoturi video în autobuze.

„La capetele de linie, echipele de curățenie dezinfectează suprafețele de contact cu soluția profesională pe bază de alcool cu acțiune rapidă, iar dispeceratele de la aceste capete sunt dotate cu soluții dezinfectante, folosite atât de către angajații acestor puncte de lucru, cât și de către vatmani și șoferi. Se derulează acțiuni de control în mijloacele de transport public de către echipaje mixte formate din personal din cadrul CTP Iași și Poliția Locală, pentru verificarea purtării măștilor de protecție, atât pe gură, cât și pe nas, de către călători”, au precizat reprezentanții CTP Iași.

Focar de COVID-19 în cadrul CTP Iași a fost înregistrat în luna iulie 2020

Cel mai mare focar de infecție în rândul angajaților CTP Iași a fost înregistrat în luna iulie în cadrul personalului TESA. Atunci au fost infectați cu COVID-19 un număr de 11 angajați. Printre cei confirmați pozitiv se număra și Marcel Gherca, fostul director general al CTP Iași, care acum ocupă o funcție de director-adjunct în cadrul instituției. Ca măsură de prevenire a răspândirii virusului, activitatea din birouri a fost reorganizată, în fiecare dintre acestea lucrând doar o singură persoană, prin rotație, în timp ce restul angajaților activau în regim de telemuncă. Totodată, șefii CTP Iași au stabilit să realizeze testarea COVID-19 pentru toți cei aproximativ 90 de angajați din cadrul personalului TESA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`