CTP Iași a amânat scumpirea biletele și a abonamentelor până în februarie 2025. Conform proiectului aprobat în Consiliul Local Iași, modificarea trebuia să aibă loc de la 1 ianuarie 2025
Pentru a se pregăti de noile modificări, fiind un timp scurt, CTP a decis să facă modificările abia începând cu luna februarie 2025. În urmă cu câteva săptămâni, consilierii locali au votat și au aprobat proiectul de hotărâre privind noile tarife sugerate de către conducerea companiei.
CTP Iași a amânat scumpirea
Pe data de 19 decembrie 2024, consilierii locali din Iași au votat proiectul de hotărâre privind ajustarea prețurilor pentru călătorii de la CTP Iași. Creșterea era una așteptată, însă oamenii sunt nemulțumiți, deoarece vor circula în aceleași condiții de trafic, cu multe tramvaie vechi, însă acum plătesc mai mult pentru acest serviciu. De asemenea, conducerea companiei a încercat să crească și indemnizațiile membrilor care fac parte din Consiliul de Administrație, însă propunerea a fost respinsă. Conform documentelor înaintate de companie, majorarea era necesară deoarece costurile de exploatare au crescut și au nevoie de fonduri pentru a acoperi cheltuielile.
„Odată cu creșterea salariului minim pe economie și majorarea costurilor de funcționare, în cadrul ședinței Consiliului Local Iași din data de 19 decembrie 2024, au fost aprobate noile tarife de călătorie pentru serviciile de transport public. Aceste tarife vor intra în vigoare începând cu luna februarie a anului 2025”, au transmis reprezentanții CTP Iași.
Iată care sunt noile tarife
Călătorii vor trebui să plătească 4 lei pentru un bilet cu o călătorie, în loc de 3,5 lei, cât este în prezent. De asemenea, și abonamentele pentru o lună sunt majorate la 130 de lei. În ceea ce privește amenda pentru folosirea unui mijloc de transport în comun fără bilet, a rămas la 99 de lei, pe loc. Compania se confruntă cu tot mai multe probleme, are datorii de 1 milion de lei la stat, iar unii angajați sunt nemulțumiți că salariile încă sunt mult prea mici, în special la șoferii de autobuz. De asemenea, în ceea ce privește tramvaiele, multe sunt defecte în depou și retrase de pe traseu. În noaptea de Revelion, compania va asigura transportul până după miezul nopții pentru ieșenii care vor petrece în fața Palatului Culturii.
„Lista tarifelor aprobate: Tichete de călătorie cu preț întreg: Bilet 1 călătorie (valabil 120 de minute): 4 lei. Bilet 2 călătorii (fiecare, valabilă 120 de minute): 8 lei. Abonament unic valabil 30 zile: 130 lei. Abonament unic valabil 7 zile: 35 lei. Abonament unic valabil 1 zi: 13 lei. Abonament la purtător valabil 30 zile: 250 lei. Abonament unic valabil 6 luni: 650 lei. Abonament unic valabil 12 luni: 1.300 lei. Abonament Turist (valabil 3 zile): 30 lei. Reduceri și gratuități pentru diverse categorii: Donatori de sânge: reducere 50% pentru abonamentul unic valabil 30 zile și gratuitate pentru transport în ziua donării. Pensionari, persoane cu dizabilități, elevi beneficiază de gratuitate pe mijlocele de transport, conform legislației în vigoare. Suprataxă de călătorie: 99 lei”, au mai precizat reprezentanții CTP Iași.
CTP Iași a amânat scumpirea biletelor și a abonamentelor până la începutul lunii februarie 2025.
Benzi unice in tot orașul??? Chiar trebuie ieftinit, numai jafuri vechi de tramvaie.
ce e azi 3,5 lei? ce faci cu 3,5 lei? si calatoresti si 2 ore cu 3,5 lei. cand e vorba de taxi nu va mai zgarciti, da-ti cat va cere soferul la destinatie, dar cand e vorba de 3,5 lei la tramvai sau autobuz va kkti pe voi ca e mult.
La ctp niciodată nu exista o evaluare de performanta a managementului. Ctp e ca o firma care niciodată nu reușește să fie profitabila și e ținută în spate de primărie. Ce-ar fi sa mai schimbam managerul care e pe post de…10 ani?
Sa facem benzi unice, sa reconfiguram anumite străzi, sa facem pasaje sau pasarele?
Nu zic, orașul arată frumos și îngrijit, dar Iași nu e Târgu Frumos. Iași e un mare oraș cu multi locuitori și cu un potențial de dezvoltare uriaș. Ca urmare are nevoie de proiecte, de investiții, de infrastructură, iar la noi aproape nimic nu s-a mișcat pe aceasta parte în ultimii…8 ani? Sau de când e Chirica. O tine in machete și desene de 8 ani și tot nu s-a apucat de nimic.
In pod ros, absolut nimic, tot aceeași intersecție ca in anii 90. In Bucium e jale, aceleași străzi, acum chipurile modernizate de conest care are nevoie de 1000 de ani sa schimbe 3 borduri și să toarne niste asfalt. La granit e jale. In Tudor e jale. Camioanele încă tranzitează orașul fiindcă NU avem centura. Între Mircea, Galata, Alexandru și Păcurari, VL exista o singura varianta evidenta, pasajul Octav Băncilă. O alta trecere? Un pod la capăt de Dacia? Visăm vise…
Iar ctp e cum e acum tot din cauza primăriei care l-a lasat pe acest individ Stoica atâția ani la conducere fără să ii ceară niste rezultate…