Prima pagină » National » CTP, despre declarațiile lui Klaus Iohannis în legătură cu traseimul politic: „Este o pereche de palme și un scuipat în imaginea PNL ceea ce se întâmplă”
CTP, despre declarațiile lui Klaus Iohannis în legătură cu traseimul politic:

CTP, despre declarațiile lui Klaus Iohannis în legătură cu traseimul politic: „Este o pereche de palme și un scuipat în imaginea PNL ceea ce se întâmplă”

05 sept. 2020, 23:00,
în National

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 reacția peședintelui Klaus Iohannis după racolarea de către PNL a unor parlamentari și lideri locali social-democrați înainte de alegerile prezidențiale din 27 septembrie și de moțiunea de cenzură depusă de PSD care nici nu a mai ajuns la vot. Președintele a spus de mai multe ori că nu e de acord cu traseismul politic, dar că nu-i poate spune unui lider de partid pe cine să pună pe liste și pe cine nu.

„Dl Iohannis a spus, a repetat, întrebat fiind „cum e dom’le, cu traseismul, cum e cu cei racolați acum, care vin de la PSD și sunt primiți cu brațele deschise de peneliști în partid – și în poziții în partid, în Palament?” La care dl președinte a spus: „nu sunt de acord cu traseismul, nu sunt de acord, eu am mai spus cu traseismul”. Știți cum vine asta? Ca și cum cineva îți trage două perechi de palme și îți trimite și o flegmă în ochi și tu spui: „nu sunt de acord cu asta”. Exact așa. Este o pereche de palme și un scuipat în imaginea PNL ceea ce se întâmplă.

Când te apuci și iei tot felul de scursuri de la PSD – pentru că ăștia sunt o categorie interesantă, PSD are și el, ca în cercurile Infernului, la PSD sunt unii jos de tot. Scursurile cele mai radioactive ale acestui Cernobîl al politicii românești sunt cele care pleacă acum de la PSD și merg la PNL. Și ele sunt luate și dl Iohannis spune: „nu sunt de acord cu asta”. Păi dacă nu ești de acord, trebuie să faci ceva, pentru că în fața acestei ignominii, acestei rușini strigătoare la cer în raport cu discursurile domniei sale față de grozăviile făcute de PSD, care sunt reale, să vii acum și să spui „nu sunt de acord” și cu asta, basta ar trebui să lase niște urme în percepția morală a cetățenilor. Dar teamă mi-e că n-o să lase.

De ce? Pentru că pe ce se bazează dl Iohannis, dl Orban, care fac urechea toacă acum, n-aude, n-a vede, se fac că plouă? Despre asta este vorba, la traseism și la racolări: e vorba de celebra expresie „scopul scuză mijloacele”. Noi vrem să câștigăm puterea acum și pentru asta ne vom folosi de orice mijloace, inclusiv de acestea”, a afirmat Cristian Tudor Popescu.

Marcel Ciolacu îi răspunde președintelului Klaus Iohannis: „Să dea un decret și să desființeze PSD!“

Președintele PSD Marcel Ciolacu îi răspunde președintelui Klua sIohannis, după ce acesta a lansat mai multe atacuri la adresa social democraților. Marcel Ciolacu este de părere că șeful statului ar trebui să dea un decret prin care desființează celelalte partide politice, dacă tot vrea să facă doar ce vrea el și PNL.

„Să dea un decret prezidențial să ne desființeze. Să desființeze toate partidele politice, să rămână numai domnia sa și PNL-ul, să facă ce vor ei și să ne spună când mai are altcineva voia să vorbească în țara asta”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu îi răspunde președintelului Klaus Iohannis: „Să dea un decret și să desființeze PSD!“

Liderul social democraților consideră că președintele Klaus Iohannis încurajează traseismul și nu are o reacție fermă în cazul accidentului în care a fost implicat ministrul Lucian Bode.

„Nu că se încalcă Constituția, în plină campanie electorală să continui să minți și să vii să ataci mârșăvește partidul de opoziție pentru că și-a asumat un drept constituțional de a depune o moțiune de cenzură, să vii să arăți că adevărata Românie normală pe care ai vânturat-o în campania electorală este acea în care acuzi opoziția că depune, încurajezi traseismul, iar când vorbești de exemplu de accidentul domnului ministru Bode, care are o oarecare asemănare cu cel al domnului ministru Oprea, să spui că nu s-a întâmplat nimic“, menționează Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *