Prima pagină » National » CTP aruncă bomba după alegeri: ”PSD câștigă întotdeauna”
CTP aruncă bomba după alegeri: ”PSD câștigă întotdeauna”

CTP aruncă bomba după alegeri: ”PSD câștigă întotdeauna”

07 dec. 2020, 09:59,
BZI.ro, în National

CTP aruncă bomba după alegeri, jurnalistul crede că rezultatul alegerilor prezintă cea mai rea variantă posibilă, dar că nu este surprinzătoare. Cristian Tudor Popescu spune că PSD-ul câștigă întotdeauna alegerile, dar că nu vor ajunge la guvernare acum, pentru că președintele Iohannis nu va desemna un prim-ministru de la social- democrați.

Gazetarul susține că majoritatea care se va forma o să fie una fragilă și totul se poate nărui cu ușurință.

CTP aruncă bomba după alegeri

Cristian Tudor Popescu a făcut și calcule cu privire la opțiunile partidelor de a crea alianțe.

PSD câștigă întotdeauna”, dar „are șanse mici să facă guvernarea”

Cristian Tudor Popescu vede în rezultatul alegerilor cea mai rea situație dintre toate, dar menționează că nu era una neașteptată. „Plecăm de la această ipoteză a distanței mici între primii doi clasați. Dacă se menține situația aceasta, PSD câștigă alegerile, adică se întâmplă ce s-a întâmplat întotdeauna în 30 de ani. PSD nu a pierdut niciodată alegerile parlamentare. Niciodată”, a spus acesta, potrivit Digi24.

CTP a făcut și o analiză asupra lucrurilor care s-au întâmplat până acum în politica din România.

„1990 – n-avem ce discuta, FSN – 67 la sută; 1992 – la fel, PSD câștigă sub forma de atunci, FDSN; în 1996, a câștigat tot PSD ca partid, a avut cele mai multe voturi, însă s-a realizat coaliția cu Convenția Democrată care a intrat la guvernare; în 2000 câștigă din nou PSD; în 2004 câștigă din nou PSD, ca număr de voturi a avut cele mai multe la parlamentare, dar Traian Băsescu, soluția imorală, coaliția și n-au intrat la guvernare, dar la voturi au câștigat; în 2008, iarăși, au fost practic la egalitate cu PDL, cu care au și intrat la guvernare; USL în 2012 – din nou PSD la guvernare câștigător; de 2016 ce să mai vorbim!”

Jurnalistul crede că PSD are șanse mici să ajungă la guvernare.„Deci, acum ar însemna că încă o dată PSD nu pierde la alegeri, chiar dacă nu va face guvernarea acum și are șanse mici să facă guvernarea, pentru că președintele Iohannis nu va nominaliza un premier de la PSD”, precizează acesta.

“Partidul Social Democrat nu are că obiectiv principal guvernarea”

CTP aruncă bomba după alegeri si spune ca PSD-ul nu are ca principal obiectiv guvernarea.

„Le e de ajuns să câștige alegerile, fie și cu un procent în față, că dl. Ciolacu să se ducă la Cotroceni, să bată cu pumnul în masă, să ceară un premier PSD. N-o să i-l dea Iohannis. Și o să înceapă lupta de opoziție de pe o poziție foarte tare și foarte bună. Cu câștigarea alegerilor, dl. Ciolacu se validează împreună cu camarila lui din fruntea PSD-ului și păstrează imaginea vie, puternică a partidului și poate să aștepte.

De ce să intre la guvernare acum, în situația asta dificilă? Poate să aștepte la cotitură, la momentul potrivit, având în vedere că se mai întâmplă ceva în ipoteza acestei mici distanțe dintre primii doi clasați, și anume că orice majoritate s-ar forma, ea va fi o majoritate fragilă în Parlament, care poate fi schimbată printr-o trădare, ceva, o mișcare la un moment dat. Dacă PSD va fi pe locul 2, atunci se va declanșa scenariul ‘fraudarea alegerilor’, o să înceapă să țipe toate goarnele partidului. (…) Dl. Ciolacu a câștigat, oricum a câștigat din punctul lui de vedere, în PSD, aceste alegeri”, a mai adăugat jurnalistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *