Prima pagină » Sport » CSU Craiova, lovită de COVID-19! Ce a anunțat echipa olteană
CSU Craiova, lovită de COVID-19! Ce a anunțat echipa olteană

CSU Craiova, lovită de COVID-19! Ce a anunțat echipa olteană

28 iul. 2020, 08:49,
Cristian Zavastin, în Sport

CSU Craiova, lovită de COVID-19! Trei membri ai staff-ului echipei de fotbal CSU Craiova au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Aceștia sunt asimptomatici, a anunțat clubul sportiv.

„Toţi cei trei colegi ai noştri din staff-ul Ştiinţei depistaţi pozitiv sunt asimptomatici şi se simt foarte bine, atât fizic cât şi psihic. Le dorim însănătoşire grabnică şi îi aşteptăm cât mai repede lângă echipă”, a anunţat Universitatea Craiova pe Facebook.

Sâmbătă, clubul de fotbal preciza că jucătorii și staff-ul echipei au primit rezultate negative.

„Rezultatele COVID-19 venite astăzi NEGATIVE în proporţie de 100%. Ne pregătim pentru meciul cu Astra Giurgiu în formulă completă”, spuneau reprezentanții grupării oltene.

Ulterior, clubul a anunțat două cazuri pozitive în staff-ul echipei, după ce, cu câteva zile în urmă, informase că un alt membru din staff-ul tehnic a fost depistat pozitiv la COVID-19.

Mai mult cluburi lovite de COVID-19

De la reluarea competiției interne, după pauza cauzată de pandemia de COVID-19, CFR Cluj și Dinamo sunt cluburile din Liga 1 cele mai afectate de COVID-19.

Clujenii au anunțat la un momentdat că au 26 de cazuri, în timp ce la Dinamo au fost de 21de jucători și persoane din cadrul clubului infectați cu COVID-19.

FC Botoșani și Universitatea Craiova au raportat, la rândul lor, cel puțin un caz.

Nici Liga a II-a nu a scăpat de COVID-19. Astfel, au fost depistate cazuri pozitive la cluburile Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti şi FC Argeş. Mai nou, și Poli Timișoara a depistat un fotbalist cu noul coronavirus, pe portarul Mario Contra (20 de ani).

Răzvan Burleanu a cerut suspendarea play-out-ului

Situația declanșată de amânarea mai multor meciuri din cauza focarelor de infecție cu COVID-19 de la Dinamo și de la CFR Cluj a născut mai multe discuții legate de continuarea sau nu a campionatului Ligii I și un război între Liga Profesionistă de Fotbal și Răzvan Burleanu.

„Echipele au ieșit din cantonamentele centralizate, măsurile de prevenire n-au mai fost respectate. În cazul în care contractul de drepturi TV este suspendat, LPF trebuie să achite despăgubiri financiare din anii precedenți. Altfel, va fi ne nevoie de împrumuturi sau chiar situația ca echipele să plătească. Desigur, trebuit continuat la nivel de negocieri pentru a se evita oprirea plăților. Cred că Liga ar trebui să discute despre oprirea play-out-ului, pentru că nu vom putea amâna la nesfârșit finalul sezonului competițional”, a declarat Răzvan Burleanu.

LPF vrea să termine campionatul pe teren

De altfel, la acest moment LPF rămâne fidelă obiectivului de a termina competitia Liga I pe terenul de joc, in ciuda recomandării președintelui FRF de a opri play-out-ul, soluția propusă de Răzvan Burleanu creând premizele unor pretenții financiare din partea deținătorului drepturilor TV.

„Cand vine vorba de cazurile de COVID-19, Răzvan Burleanu tot arata cu degetul catre Liga I, dar bag de seama ca a uitat de cazurile de COVID-19 aparute in Liga a 2-a, precum si în cadrul corpului de arbitri, semn ca se impune o revizuire urgenta a regulilor din cadrul Protocolului medical al FRF si o responsabilizare mai mare a conducatorilor de cluburi si a arbitrilor de fotbal.

Îi reamintesc lui Razvan Burleanu ca LPF este gata sa puna la dispozitia FRF, cu titlu gratuit, o echipa de avocati pentru a sprijini Departamentul Juridic al FRF in redactarea unor regulamente clare, deoarece dorim ca in viitor sa fie evitate aparitia unor situatii litigioase decurgand din greselile existente in cadrul regulamentelor FRF. Totodata, consider ca in aceste vremuri ar trebui sa fim cu totii uniti si mai responsabili”, a mai spus Justin Stefan, secretar General LPF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *