“Am luat decizia de a trimite corpul de control pentru verificări din respect pentru personalul medical aflat în linia întâi, dar şi pentru pacienţii care aşteaptă din partea noastră corectitudine şi profesionalism. Nu se poate ca unii să muncească de luni întregi fără oprire şi alţii să se sustragă nejustificat. Vom trimite astfel de controale la toate sesizările pe care le vom primi până oamenii vor înţelege că trebuie să îşi facă datoria”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii.
Cseke Attila, despre campania de vaccinare anti-Covid-19
În contextul valului patru, există tot mai multe presiuni privind găsirea de soluţii eficiente pentru a creşte numărul românilor vaccinaţi. Astfel că, Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a făcut mai multe declarații privind stimularea imunizării în mediul rural.
Pentru ca acestă campanie de vaccinare să aibă succes în mediul rural, Ministrul Cseke Attila a afirmat faptul că este necesară implicărea celor cu funcţie şi statut social dintr-o comunitate, referire făcându-se la primari, medici sau preoţi.
„Am discutat despre soluții posibile pe mediul rural. Aici trebuiesc organizate campanii de vaccinare cu echipe mobile. Am vorbit foarte mult de necesitatea de implicare din partea celor care au anumită funcție sau anumit statut social. Vorbim despre primarul care este alesul comunității, despre preot, despre pedagog, despre un medic de familie. Oameni care sunt respectați în comunitate.”, a declarat Cseke Attila în exclusivitate la News Hour with CNN.
Ministrul Sănătății, declarații despre pandemia de COVID-19
În ceea ce privește sfârșitul pandemiei, Ministrul Cseke Attila a declarat că atât timp cât oamenii refuză să se vaccineze, să păstreze măsurile de protecție iar numărul cazurilor cu noi infectări se păstrează la un nivel ridicat, pandemia de COVID-19 este încă departe de a fi spre final.
„Acest final (al pandemiei – n.r.) astăzi încă nu se întrevede, nici măcar prognozat. Auzim tot felul de prognoze şi păreri. Sigur, ele sunt importante. Unele se adeveresc, altele nu se adeveresc, cum s-a făcut şi pe celelalte valuri. (…) Încă nu suntem în vârful pandemiei. Trebuie câteva zile bune în care să avem cam aceeaşi valoare, ca să putem spune că avem un fel de plafonare pe un anumit platou. Or, chiar dacă cifrele mai urcă, mai scad, cu o mie, cu două mii (de cazuri – n.r.), încă nu e atât de semnificativ încât să spunem că suntem pe un platou. (…) ”, a declarat ministrul Sănătăţii.