Prima pagină » National » Cseke Attila, ministrul Interimar al Sănătății va suplimenta locurile la Terapie Intensivă pe fondul unei crize generate de valul 4 de COVID-19
Cseke Attila, ministrul Interimar al Sănătății va suplimenta locurile la Terapie Intensivă pe fondul unei crize generate de valul 4 de COVID-19

Cseke Attila, ministrul Interimar al Sănătății va suplimenta locurile la Terapie Intensivă pe fondul unei crize generate de valul 4 de COVID-19

28 sept. 2021, 10:49,
în National

Ministrul Interimar al Sănătății a avut o intervenţie publică în contextul în care România este puternică lovită de valul 4 al pandemiei de COVID-19, iar paturile de la Terapie Intensivă sunt tot mai puţine. Cseke Attila a declarat că va suplimenta paturile pentru bolnavii de COVID-19.

Ministrul a vorbit şi despre sistemul sanitar din România spunând că se va abține de la orice comentariu legat de acest subiect atâta timp cât va conduce ministerul lăsat vacant de USR-PLUS.

Cseke Attila, ministrul Interimar al Sănătății vrea suplimentarea locurilor de la Terapie Intensivă

Imediat după ce s-a vaccinat cu a treia doză de vaccin împotriva COVID-19, Cseke Attila a susţinut o conferinţă de presă în care a abordat problema locurilor de la Terapie Intensivă. Ministrul Interimar al Sănătății a explicat că se lucrează la suplimentarea paturilor în contextul în care la nivel de țară sunt tot mai multe cazuri în care medicii se văd nevoiți să lase pacienții în saloanele de așteptare:

„În fiecare zi lucrăm la acest aspect. Cea mai mare provocare e să avem un număr de paturi ATI. Ieri am operaționalizat unitatea mobilă AŢI la Spitalul Marius Nasta – 8 paturi și avem în curs de operaționalizare pentru 50 de paturi cu oxigen la Spitalul Colentina, 26 de paturi la Spitalul Cantacuzino și 18 paturi la Spitalul Colțea, ceea ce se va întâmpla azi și mâine.

Partea de sistem unde e necesară paturi cu oxigen. Ieri am avut o discuție și săptămâna aceasta o să operaționalizăm două spitale care vor fi trecute pe spitalizare exclusiv Covid: e vorba de spitalul Malaxa, care are 100 de paturi din care 9 sunt de AŢI și 40 cu oxigen, respectiv Spitalul Sfântul Ion, cu 200 de paturi din care 15 ATI; de asemenea la acest spital mai mult ca sigur vom operaționaliza încă o unitate mobilă AŢI cu 8-10 paturi. Deci în această săptămână pe București vom crește numărul de paturi ATI la aceste două spitale cu 34 de paturi, iar la oxigen mai mult”, a spus Cseke Attila.

Cseke Attila nu doreşte să vorbească despre acuzațiile lansate de Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, susţinea faptul că autorităţile au trunchiat mii de teste COVID-19 pentru ca cei din PNL să poată ține Congresul. Cseke Attila a refuzat să îi ofere un răspuns, spunând că nu o să facă declarații politice:

„Pot să vă promit că după ce nu o să fiu ministru interimar al Sănătății nu o să am declarații politice legate de sistemul sanitar. Eu cred că fiecare ministru al Sănătății, indiferent din ce guvern și din ce partid face parte, are o anumită responsabilitate față de funcționarea sistemului. Asemenea declarații nu ajută din punctul meu de vedere. Putem să le discutăm după ce trecem de valul pandemic, se poate face o analiză cu eventuale greșeli care s-au făcut. Nu cred că aici este o greșeală. Modalitatea de calcul este stabilită chiar de dl Vlad Voiculescu în martie al acestui an”, a spus Cseke Attila.

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu i-a oferit o replică lui Vlad Voiculescu spunând că ar trebui ca specialiștii să se ocupe de acest aspect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *