Prima pagină » Actualitate » Cseke Attila declarații privind negocierile dintre PNL și USR: „Dacă PNL nu reuşeşte să ajungă la o înţelegere cu USR, va trebui găsită o altă majoritate”
Cseke Attila declarații privind negocierile dintre PNL și USR: „Dacă PNL nu reuşeşte să ajungă la o înţelegere cu USR, va trebui găsită o altă majoritate”

Cseke Attila declarații privind negocierile dintre PNL și USR: „Dacă PNL nu reuşeşte să ajungă la o înţelegere cu USR, va trebui găsită o altă majoritate”

03 nov. 2021, 09:06,
în Actualitate

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila a făcut mai multe declarații privind decizia Partidului Național Liberal de a forma o majoritate. Acesta a afirmat faptul că partidele pun condiții greu de acceptat însă trebuie să se ajungă la un consens.

Cseke Attila consideră că în cazul în care partidul liberal nu ajunge la o înțelegere cu USR, PNL ar trebui să încerce să formeze o altă majoritate.

Ministrul Cseke Attila, despre declarațiile dintre PNL și USR

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila (UDMR), consideră că în cazul în care negocierile dintre PNL și USR eșuează, liberalii ar trebui să formeze o altă majoritate. De asemenea, precizează faptul că partidele pun condiții foarte greu de acceptat, însă trebuie să se facă compromisuri pentru a se rezolva situația actuală, întrucât de două luni România se află într-o criză politică adâncă, necesitând un Guvern cu puteri depline cât de repede.

Mai mult decât atât, acesta a mai menționat faptul că UDMR este dispus oricând să se implice în negocieri.

„Dacă PNL nu reuşeşte să ajungă la o înţelegere cu USR, va trebui găsită o altă majoritate că nu putem să stăm așa. Partidele pun nişte condiţii pentru celălalt posibil partener imposibil de acceptat. Ar trebui să mai facem şi compromisuri şi să găsim soluţia de a instala un guvern cu puteri depline şi o majoritate în Parlament”, a  precizat ministrul Cseke Attila.

PNL decis să negocieze cu o majoritate. Va merge la Cotroceni fără propunere de premier

Președintele PNL, Florin Cîțu a declarat marți, 2 noiembrie, faptul că PNL a luat decizia de a negocia cu celelalte partide. fără să mai vină cu propunere de premier. Acesta a afirmat faptul că vor duce negocieri atât cu PSD cât și cu USR, însă a menționat că în negocierile purtate nu se va renunța la ideea unui premier liberal. Mai mult de atât, acesta a precizat faptul că PNL se va ține de cuvânt și vor îndeplini toate promisiune făcute românilor în campanie.

„Noi vrem şi suntem gata să rezolvăm această criză. Celelalte partide au rămas cantonate, PNL vine cu soluții. Vom vedea după negocieri. Vom reveni în BPN, după negocieri şi apoi luăm măsurile necesare. Am luat decizia de flexibilizarea mandatului. La negocieri mergem cu propunerea ca premierul să fie de la PNL. PNL nu se fereşte să propună un premier dar mergem la negocieri cu propunerea de premier. Premierul este desemnat de președintele României. Ne-am asigurat că vor fi puse în funcțiune reformele din PNRR. Orice guvernare vom face nu vom devia de la programul nostru.

Vom merge mâine să negociem cu USR. Noi vom face propunerea să negociem cu ei și vedem dacă vor sta la masă cu noi (despre faptul că cei din USR au declarat că nu vor negocia cu PNL dacă cei din urmă vor negocia cu PSD). Avem mandat să negociem cu orice forță politică democratică pentru a face o majoritate. În același timp ne vom păstra valorile liberale, nu vom renunța la ele în negocieri. Este foarte important să avem o guvernare, iar ce ţine de noi este să ne asigurăm că PNL va face ceea ce a promis în campania electorală”, a declarat Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *