Prima pagină » Sport » CSA Steaua, cursă contra cronometru! Cum se poate obține dreptul de promovare în Liga I: „Companiile sunt interesate”
CSA Steaua, cursă contra cronometru! Cum se poate obține dreptul de promovare în Liga I:

CSA Steaua, cursă contra cronometru! Cum se poate obține dreptul de promovare în Liga I: „Companiile sunt interesate”

02 iun. 2021, 02:00,
BZI.ro, în Sport

CSA Steaua București a promovat în Liga 2, iar acum este obligată să își schimbe forma de organizare pentru a avea dreptul de acces și în prima divizie.
Pentru a avea drept de promovare în eșalonul de elită, forma de organizare trebuie schimbată până la startul stagiunii din Liga 2, adică în mai puțin de două luni, astfel că „militarii” sunt angrenați acum într-o cursă contra cronometru. Totuși, George Ogăraru, managerul secției de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei, transmite că se pot găsi soluții.

Cum poate obține CSA Steaua dreptul de promovare în Liga I

George Ogăraru a declarat că una dintre formele de organizare cu care clubul poate avea acces în Liga I este un parteneriat public privat, care se poate realiza printr-o asociere cu o companie. Managerul secției de fotbal de la CSA susține că acest demers este realizabil, existând societăți comerciale interesate.

„Foarte multă lume a așteptat ca echipa să promoveze, pentru a putea să se pronunțe, să vină alături de club. Una dintre variante este un parteneriat public privat, o societate pe acțiuni, de care acest gen de companii, care au făcut business în România, care sunt puternice și au un bun management, ar fi interesate. Una dintre aceste companii chiar m-a sunat după meci, să mă anunțe că trebuie să găsim o dată pentru discuții.

Este strict sponsorizare, dar vreau să înțelegem că sunt câteva branduri care au așteptat promovarea pentru a discuta despre o asociere. Odată cu promovarea Stelei în Liga 2, Ministerul este într-o altă poziție de a negocia decât atunci când echipa era în Liga 3. Mi-am dorit foarte mult ca lucrurile să fie foarte bine pregătite din timp, îmi doresc în continuare ca asta să se întâmple și să putem da un răspuns cât mai curând posibil. Știu că se caută soluții pentru a face această transformare”, a declarat George Ogăraru.

Asocierea cu o companie privată este o soluție luată în calcul de CSA Steaua

Dacă asocierea cu o companie privată este o soluție luată în calcul de CSA Steaua, preluarea echipei de fotbal de către un singur investitor privat este exclusă de George Ogăraru.

„În momentul de față, este foarte greu să ne închipuim o persoană fizică care să vină aproape de proiect. Avem o experiență anterioară, trebuie multă atenție.
Știu din discuțiile avute cu diferiți sponsori înainte de organizarea evenimentului pentru 7 mai, care a fost post-datat, că sunt firme care au zis că vor să vină alături de echipă pentru acel eveniment și după promovare cu alte sume, pentru mai mulți ani”, a transmis George Ogăraru.

În același timp, managerul secției de fotbal a CSA Steaua a transmis că obiectivul echipei pentru stagiunea următoare este atacarea promovării în prima ligă.

„Eu cred că obiectivul nostru anul acesta va fi lupta pentru a obține o poziție care să ne permită să promovăm. Astra trebuie Steaua să facă, asta este filosofia Stelei. Eu cu asta am trăit la Steaua, să mă bat pentru primul loc, să fiu campion. Strategia așa va fi făcută”, a spus George Ogăraru.

Răspunsul FRF la solicitarea Digi Sport în legătură cu dreptul CSA Steaua de a urca în Liga I:

„Departamentul Juridic al FRF face următoarele precizări: Legea sportului în vigoare nu prevede posibilitatea cluburilor de drept public de a fi membre ale ligilor profesioniste. Prin urmare, o structură sportivă organizată sub forma unui club sportiv de drept public nu poate participa în competițiile organizate de Liga Profesionistă de Fotbal. Pentru a putea participa în competiția Liga 1, un club de drept public trebuie să se reorganizeze sau să cesioneze activitatea sportivă unui club de drept privat.

Comitetul Executiv al FRF a stabilit că această cesiune poate fi efectuată cu cel puțin un sezon anterior celui în care clubul urmează a promova în Liga 1. Astfel, pentru a promova în Liga 1 la finalul sezonului 2021/2022, orice club de drept public care deține dreptul de participare în Liga a 2-a ar trebui să efectueze procedurile necesare în pauza competițională dintre sezoanele 2020/2021 și 2021/2022 cu respectarea prevederilor și termenelor regulamentare ale FRF, aplicabile”, se arată în răspunsul Federației Române de Fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *