Prima pagină » National » CSA Steaua a cheltuit 100 de milioane de euro de la buget! Marcel Ciolacu a avut un șoc când a citit raportul
CSA Steaua a cheltuit 100 de milioane de euro de la buget! Marcel Ciolacu a avut un șoc când a citit raportul

CSA Steaua a cheltuit 100 de milioane de euro de la buget! Marcel Ciolacu a avut un șoc când a citit raportul

10 aug. 2023, 13:42,
în National

Marcel Ciolacu a avut un șoc când a aflat că CSA Steaua a cheltuit 100 de milioane de euro de la buget. Premierul consideră că sumele sunt aberante mai ales că performanțele de la CŞĂ Steaua nu justifică aceste sume.

Vă aducem aminte faptul că Marcel Ciolacu a trimis Corpul de Control la CSA Steaua imediat după ce clubul deținut de Armată nu a ajuns la o înțelegere cu FCSB pentru închirierea Stadionului Steaua pentru meciul cu Dinamo.

CSA Steaua a cheltuit 100 de milioane de euro de la buget

Conform unor surse există deja un raport preliminar întocmit de Corpul de Control pentru CSA Steaua, iar Marcel Ciolacu s-ar fi arătat șocat de faptul că bugetul a acordat 100 de milioane de euro clubului deținut de Armată:

” Avem un raport preliminar. Statul a investit 100 de milioane de euro la CSA Steaua. Acum așteptăm raportul final.”, ar fi spus Marcel Ciolacu, conform surselor guvernamentale citate de stiripesurse.ro

Structura de Control a Prim-Ministrului a efectuat o analiză pentru a verifica conformitatea cu reglementările legale și normele interne referitoare la gestionarea complexului sportiv. Această evaluare a inclus examinarea modului de obținere a veniturilor din exploatarea complexului sportiv, precum și a cheltuielilor de operare, alături de alte aspecte relevante. Această verificare a acoperit perioada de la 1 ianuarie 2021 până în prezent.

Această informație ar putea să fie o adevărată bombă mediatică dacă se confirmă oficial. Asta în contextul în care tot Marcel Ciolacu a anunțat recent creșteri de taxe și de impozite pentru firmele private pentru a strânge bani la bugetul de stat. Așadar, faptul că un club cu zero performanțe, care nu poate promova în Liga 1, și care cheltuie aproximativ 30 de milioane de euro pe an, va stârni un val negativ de reacții.

Marcel Ciolacu ține cu FCSB

Premierul Marcel Ciolacu nu a ascuns niciodată faptul că ține cu FCSB. Ba mai mult, după ce tratativele dintre echipa condusă de Gigi Becali și oficialii de la CSA au eșuat, Marcel Ciolacu a punctat faptul că bază sportivă este a statului român și că statul român trebuie să o ofere, pentru închiriere, oricărei echipe ce solicită acest lucru. Mai mult, premierul nu s-a ferit să-l atace pe Talpan, juristul și cel care se opune vehement închirierii de către CSA Steaua a stadionului din Ghencea spunând că nu are dreptul să vorbească în contextul în care nu ai nicio performanță:

” Domnul Covaliu, doamna Lipă se pot mândri cu medaliile pe care le au la gât. Când tu nu ai nicio performanţă sportivă şi să te implici, să strici lucruri din ambiţii personale, vă anunţ că nu voi permite, nu domnului Talpan, nimănui cât timp sunt prim-ministru să facă acest lucru. Oamenii de sport au dreptul să vorbească”. a conchis la acel moment Marcel Ciolacu.

Așadar, CSA Steaua ar fi cheltuit 100 de milioane de euro din bugetul de stat, bugetul pentru Apărare, fără ca să existe o minimă performanță! Poate că procurorii ar trebui să lanseze o anchetă pentru a urmări traseul acestor sume care sunt uriașe pentru toate cluburile din LIGA 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
30 septembrie 2024
30 septembrie 2024