Prima pagină » Local » Cruzime fără margini, în Iași! Un iepuraș, ucis în bătaie de un tânăr! Animalul, lovit cu picioarele până și-a dat duhul!
Cruzime fără margini, în Iași! Un iepuraș, ucis în bătaie de un tânăr! Animalul, lovit cu picioarele până și-a dat duhul!

Cruzime fără margini, în Iași! Un iepuraș, ucis în bătaie de un tânăr! Animalul, lovit cu picioarele până și-a dat duhul!

21 mai 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un tânăr este acuzat că a ucis în bătaie un iepuraș. Incidentul, de o cruzime extremă, s-ar fi petrecut recent în curtea unei pensionare din satul Mogoșești, județul Iași. Pe lângă tânărul respectiv, procurorii au mai trimis în judecată trei indivizi, în același dosar

Cruzime inimaginabilă, într-o comună ieșeană! Un iepuraș a murit în chinuri după ce a fost lovit cu picioarele de un tânăr. Groaznicul incident a avut loc în urmă cu apoximativ o lună, în satul Mogoșești.
Mai exact, în seara zilei de 17 aprilie 2020, în jurul orei 22:00, patru indivizi au mers la furat de păsări din curtea unei consătence. Dumitru Cârlig (32 de ani), Nicolae Cârlig (27 de ani), Alin Gabriel Popa (19 ani) și Petrică Florea (21 de ani) ar fi pus la cale un plan de a o jefui pe o pensionară, I.P., în vârstă de 65 de ani. Numai că, la un moment dat, femeia i-a surprins pe aceștia.

„Pe 17 aprilie 2020, în jurul orei 22:00, inculpații au pătruns, prin escaladarea gardului în curtea locuinței persoanei vătămate. De acolo, ei au sustras mai multe păsări (două găini și opt picheri), un ham pentru cai și o drujbă, cauzând un prejudiciu de 1.000 de lei. Ei au fost surprinși de către femeie, moment în care au aruncat cu pietre și bolovani spre ea, dar fără a o lovi”, a precizat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Filmari de INFARCT pentru iubitorii animalelor din Iasi! Aceste imagini au sfasiat mii de inimi! Ce ar putea pati stapanul acuzat de cruzime – FOTO, VIDEO

Inculpatul Petrică Florea, acuzat că a lovit iepurașul cu cruzime

Anchetatorii spun că unul dintre cei patru tineri nu s-au oprit doar la a lua animale, ci a dat dovadă și de o cruzime incredibilă.

„Inculpatul P.F. este acuzat de comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată, distrugere și uciderea animalelor fără drept. În urma incidentului, persoana vătămată a sesizat comiterea infracțiunii de distrugere, constând în aceea că i-au fost înțepate cu o furcă cele patru cauciucuri ale căruței parcată în curte. De asemenea, s-a stabilit că inculpatul P.F. a luat un iepure ce se afla într-o cușcă din curtea persoanei vătămate și l-a lovit cu piciorul în mod intenționat, până l-a omorât”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

La scurt timp de la incident, cei patru tineri au fost identificați de polițiști, care i-au luat la întrebări. Ulterior, aceștia au fost încătușați. Mai apoi, procurorii ieșeni au dispus trimiterea în judecată a tinerilor. Acuzațiile aduse de anchetatori sunt de tâlhărie calificată, distrugere și uciderea animalelor fără drept (ultimele două, doar în cazul lui Petrică Florea).

Uciderea animalelor, pedepsită

De altfel, acuzația de ucidere a animalelor fără drept este extrem de rar întâlnită pe rolul instanțelor ieșene. Astfel, o singură persoană a fost trimisă anterior în judecată pentru comiterea unei asemenea fapte.
Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz. De remarcat este faptul că, în cadrul dosarului, pensionara jefuită s-a constituit parte civilă, urmând probabil să ceară despăgubiri inclusiv pentru iepurașul ucis în bătaie.
În alte state, o astfel de cruzime față de animale este pedepsită cu ani grei de pușcărie. În România, pentru infracțiuni de cruzime față de animale, legislația prevede pedepse de la trei luni, la un an de închisoare sau amendă penală.

UPDATE! FOTO EXCLUSIV! Cruzime fara margini intr-un cartier iesean. Un caine a fost jupuit de viu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *