Prima pagină » Sanatate » Cruste de lapte. Cum poate fi ameliorată problema la domiciliu?

Cruste de lapte. Cum poate fi ameliorată problema la domiciliu?

16 mai 2023, 15:00,
în Sanatate

Problema crustelor de lapte la bebeluși deranjează tot mai multe mămici. Această afecțiune se referă practic la același fenomen, descuamarea scalpului. Acesta apare la unul din patru bebeluși. Se pot forma cruste gălbui sau albe pe scalp, pe sprâncene și rareori se răspândesc în alte părți ale corpului.

Bebelușul nu resimte disconfort și durere din cauza acestor cruste, afecțiunea nu provoacă mâncărimi. Apropo, ideea că pielea uscată inhibă creșterea părului este, de asemenea, nefondată. Principalul dezavantaj este aspectul estetic. Crustele au un aspect, ca să spunem așa, neplăcut. Boala poate să apară la copil imediat după naștere și să rămână până la șase luni, ocazional până la un an. Cu crustele seboreice nu sunt legate, deși au primit și acest nume din cauza asemănării externe a simptomelor. De fapt, boala este o consecință a glandelor sebacee și sudoripare nereglementate.

Cruste de lapte. Cum să îndepărtezi pielea uscată de pe scalpul copilului tău

Cele mai multe „cruste de lapte” apar în timpul iernii, când părinții tineri înfășoară copilul și cresc temperatura în casă. Căldura din încăpere, o șapcă pe cap, toate acestea cresc transpirația și duc la dezvoltarea de cruste. Excesul de igienă, îmbăierea zilnică cu săpun sau cu produse cosmetice agresive pentru pielea bebelușilor, poate fi, de asemenea, un factor declanșator.

Chiar dacă crustele sunt lăsate neatinse, ele vor dispărea de la sine până la vârsta de un an. Totuși, dacă părinții sunt foarte stresați de fenomen, procesul poate fi accelerat. Principalul lucru este să o faci corect și să nu traumatizezi pielea bebelușului.

Pentru a îndepărta crustele de pe scalpul bebelușului, lubrifiați-le cu orice ulei cosmetic pentru bebeluși. Lăsați uleiul pe piele timp de 15-20 de minute. Spălați capul bebelușului cu șampon pentru bebeluși sau cu un produs special pentru îndepărtarea crustelor.

Periați delicat capul bebelușului cu o perie moale pentru bebeluși, folosind mișcări de masaj. Dacă crustele nu se dezlipesc de pe scalp, nu exagerați. Repetați procedura după o săptămână. Uneori, crustele pot fi tari și mari, așa că părinții trebuie să aibă răbdare. Important este să nu încercați să le îndepărtați cu o pensetă sau cu alte obiecte ascuțite, deoarece acest lucru poate provoca durere și inflamație.

Boala poate fi transmisă pe cale genetică sau prin hormonii materni

În cazul în care plăcile seboreice îi provoacă copilului dumneavoastră un disconfort evident și apar nu numai pe cap, ci și pe față, gât, corp și inghinal, ar trebui să vă adresați medicului pediatru sau dermatologului pediatru. Medicul va pune un diagnostic corect și va prescrie un tratament.

Se crede că dermatita seboreică este susținută de ciuperca Malassezia furtum, asemănătoare drojdiei. În etapele finale ale sarcinii, bebelușul primește hormoni materni care duc la activarea glandelor sebacee. Acest lucru duce la o schimbare în compoziția sebumului, făcând din piele un teren propice pentru ciupercă. Unii medici consideră că, dacă seboreea bebelușului nu este tratată de la început, aceasta va deranja copilul timp de mai mulți ani.

Cercetările moderne arată că crustele de lapte pot fi o consecință a dermatitei atopice. Acesta este numele dat afecțiunilor cutanate cu predispoziție genetică. Boala, care este ereditară, începe de obicei să se manifeste în primele 6 luni de viață ale copilului, după introducerea alimentelor complementare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`