Prima pagină » Culinar » Crustă fragedă de plăcintă cu iaurt. Ideală pentru a fi umplută cu fructele tale preferate
Crustă fragedă de plăcintă cu iaurt. Ideală pentru a fi umplută cu fructele tale preferate

Crustă fragedă de plăcintă cu iaurt. Ideală pentru a fi umplută cu fructele tale preferate

01 dec. 2023, 10:50,
în Culinar

Aciditatea iaurtului acționează la fel ca oțetul sau sucul de lămâie în unele rețete. Iaurtul înlocuiește, de asemenea, și apa ca agent de legare. Zahărul și gălbenușul de ou contribuie la obținerea unei cruste rumene, crocante și delicioase de plăcintă cu iaurt grecesc.

Rețetă de crustă de plăcintă cu iaurt grecesc

Prepararea acestui desert necesită 1¼ cană (120 grame) de făină albă, 1 linguriță de zahăr granulat, ¼ linguriță de sare, ⅛ linguriță de praf de copt, ½ ceașcă (114 grame) unt nesărat rece, ¼ cană (70 grame) iaurt natural sau iaurt grecesc și 1 gălbenuș de ou (18 grame). Folosind un mixer cu paletă, combinați 1¼ cana de făină albă neprelucrată, 1 linguriță de zahăr granulat, ¼ linguriță de sare și ⅛ linguriță de praf de copt la viteză redusă timp de 5 secunde. Tăiați ½ ceașcă (de unt nesărat, rece, în 16 bucăți și adăugați-l în amestecul de făină. Amestecați la viteză redusă timp de aproximativ 45 de secunde. Combinați ¼ ceașcă de iaurt simplu sau iaurt grecesc și 1 gălbenuș de ou. Adăugați aceste ingrediente deodată în compoziția de aluat. Amestecați la viteză redusă timp de 12-15 secunde.

Textura rezultată ar trebui să fie una compactă, de care vă puteți da seama atunci când aluatul este strâns între degete. Răsturnați aluatul pe o bucată mare de folie de plastic sau un prosop presărat cu făină. Cu ajutorul mâinilor, întindeți de la mijloc spre margine pentru a distribui uniform bucățile mari de unt. Lucrați cu aluatul de pe margini pe măsură ce frământați ușor aluatul. Nu ar trebui să existe bucăți mari și vizibile de unt. Dacă bucățile de unt sunt prea mari, ele s-ar putea topi în timp ce aluatul se coace și vor începe să picure pe fundul cuptorului, ceea ce nu este bine.

Modelarea aluatului și coacerea crustei

Înfășurați în folie și băgați aluatul timp de cel puțin 1-4 ore. Când sunteți gata să-l întindeți, lăsați-l să se acomodeze la temperatura camerei timp de aproximativ 10 minute. Folosind o pânză pentru patiserie presărată cu făină sau o tăviță de patiserie din silicon și un sucitor, întindeți aluatul pentru plăcintă la un diametru de aproximativ 3 centimetri mai lat decât farfurioara de plăcintă. Așezați o farfurie de plăcintă de 23 de centimetri cu gura în jos peste aluat, și răsturnați aluatul în tava de plăcintă, având mare grijă pe măsură ce răsturnați aluatul să nu-l întindeți. Dacă aluatul se lipește de prosop, folosiți un cuțit pentru a-l desprinde cu atenție și presărați-l ușor cu făină pentru a-l repara.

Tăiați marginea aluatului cu aproximativ un centimetru peste marginea farfuriei de plăcintă. Îndoiți orice exces de aluat pentru a fi pe același plan cu marginea farfuriei. Modelați marginea și decorați-o după cum doriți. Dacă aluatul pare prea moale pentru a lucra cu el, lăsați-l să se răcească în frigider până devine ferm. Așezați crusta de plăcintă cu iaurt modelată înapoi în frigider până când sunteți gata să o coaceți. Aceasta ar trebui să fie bine răcită (dar nu înghețată) atunci când este introdusă în cuptor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *