Prima pagină » Culinar » Crochete din piure de cartofi, rumene și ademenitoare. Imposibil să reziști acestor delicii aurii!

Crochete din piure de cartofi, rumene și ademenitoare. Imposibil să reziști acestor delicii aurii!

19 feb. 2024, 13:42,
în Culinar

Aceste crochete din piure de cartofi sunt o opțiune clasică de garnitură. Combinația perfectă între o crustă crocantă și miezul cremos este incredibil de satisfăcătoare! Servește-le alături de legume și un fel principal pe bază de carne. De asemenea, sunt destul de ușor de făcut, și le poți coace în cuptor sau în tigaie, după cum preferi.

Rețetă simplă de crochete din piure de cartofi

Pentru a face cele mai bune crochete, este important să preparăm un piure cât mai delicios. Prin urmare, ai nevoie de cartofi făinoși pentru a obține un piure foarte pufos. Pentru a le face și mai gustoase, putem adăuga câteva ierburi uscate sau cașcavalul care ne place cel mai mult. Acestea crochete sunt sățioase, iar 4 sau 5 pe persoană sunt mai mult decât suficiente pentru o persoană. Pot fi modelate la o dimensiune mai mică dacă vrei să le servești familiei sau oaspeților în cadrul unui platou aperitiv.

Dacă îți place cașcavalul, acesta este un ingredient care se potrivește foarte bine integrat în această rețetă, însă va trebui să le faci ceva mai mici. Poți adaugă aproximativ 50 de grame din cașcavalul preferat în piureul de cartofi, însă este un ingredient opțional. De exemplu, brânzeturile care se potrivesc foarte bine integrate în această rețetă sunt cheddar, gruyere, emmental sau gouda.

Pentru a începe procesul de gătire, trebuie să cântăriți foarte bine cantitățile. Astfel, veți avea nevoie de 500 de grame de cartofi făinoși tăiați în bucăți (450 g), 25 de grame de unt, 1 ou, 40 de grame de făină (½ ceașcă), 70 de grame de pesmet panko (⅔ ceașcă), ulei de măsline, pentru a unge tava, sare și piper proaspăt măcinat, după gust.

Instrucțiuni de preparare

Curăță și spală cartofii în apă rece. Pune-i într-o oală cu apă sărată și asteaptă să dea în clocot. Redu focul și lasă cartofii timp de 15 minute sau până când sunt moi. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius pentru a rumeni pesmetul. Presară pesmetul pe o tavă de copt și pulverizează sau unge tava cu ulei de măsline. Pesmetul ar trebui să fie rumen în aproximativ 2-3 minute. Scoate-l din cuptor și lasă-l deoparte să se răcească.

Scurge apa în care au fiert cartofii și pasează-i cu o furculiță sau un tăvălug pentru a obține un piure pufos. Integrează untul și 1 gălbenuș de ou de ou și omogenizează amestecând bine. Dacă folosești cașcaval, acum este momentul să îl adaugi în compoziție. Condimentează cu sare și piper după gust. Lasă piureul să se răcească, iar apoi dă formă crochetelor, activitate care ar trebui să dureze aproximativ 5 minute. Din acest amestec, ar trebui să obții aproximativ 10 crochete. Dacă ai timp, pune-le în frigider timp de 15 minute pentru ca piureul să se întărească.

Pune făina, albușul de ou bătut și pesmetul în trei boluri separate. Prima data, va trebui să treci câte o crochetă prin făină, și să îndepărtezi excesul. Apoi înmoaie crocheta în ou înainte de a o trece prin pesmet și transfer-o pe o tavă de copt. Repetă acești pași cu restul de crochete rămase.

Preîncălzește cuptorul la 90 de grade Celsius. Pulverizează crochetele cu ulei și coace-le timp de 20 de minute sau până când devin aurii, intorcându-le pe cealaltă parte la jumătatea timpului de coacere.
Aceste crochete din piure de cartofi pot fi servite ca gustare sau ca garnitură alături de șnițel de pui, hamburger cu bacon, friptură de vită, coaste la grătar, chiftele de porc sau somon în sos cremos de usturoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024