Prima pagină » Culinar » Crochete de cartofi la cuptor. Un preparat delicios făcut după cea mai simplă rețetă

Crochete de cartofi la cuptor. Un preparat delicios făcut după cea mai simplă rețetă

01 feb. 2024, 10:52,
în Culinar

Gustoasele crochete de cartofi la cuptor sunt pe placul multora dintre noi. Crocante, aromate și sățioase, acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Iată cum să te răsfeți cu un preparat delicios făcut după cea mai simplă rețetă.

Crochete de cartofi la cuptor

Crochetele de cartofi la cuptor sunt crocante la exterior, moi la interior și au o aromă aparte, dar și un aspect deosebit. Crochetele de cartofi sunt ideale pe platouri festive, la mesele de sărbătoare în familie, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de savoarea unui preparat sățios și rafinat.

Pentru acest deliciu culinar avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.

Crochetele de cartofi la cuptor merg servite cu o salată de legume și verdețuri proaspete, cu un sos de usturoi sau cu niște pulpe de pui gătite la tigaie sau la cuptor. Rețetele sunt simple, gustoase și pot fi adaptate după preferințe.

La fel de bine putem pregăti și niște șnitele cu sau fără pesmet. Șnițelele pot fi făcute cu carne de pui sau de porc alături de o salată ușoară. Pentru iubitorii de preparate rafinate, ideală sunt niște coaste de vită la cuptor, cu legume și sos de roșii.

Rețeta cu care vei pregăti o mâncare delicioasă

Pentru câteva porții de crochete de cartofi la cuptor vom avea nevoie de 500 g de cartofi, 1 l de apă și 1 lingură de sare, pentru a fierbe cartofii. Pentru crochetele de cartofi vom folosi 1 ceapă tocată, 1 linguriță de pătrunjel verde tocat, 50 g de brânză sau de cașcaval, 1 ou, 1 linguriță de praf de usturoi, 1 linguriță de sare și jumătate de linguriță de piper măcinat. Pentru pane vom avea nevoie 1 ou, 4 linguri de făină, 10 linguri de pesmet, 1 linguriță de paprika, iar pentru sosul tartar vom folosi sucul de la jumătate de lămâie, 100 g de maioneză și 2 castraveți murați.

Într-o oală cu apă se pun cartofii la fiert cu sare, iar între timp se pune pesmetul la prăjit într-o tigaie cu ulei de măsline. Se lasă pesmetul la rumenit ușor până devine auriu. Se ia pesmetul de pe foc și se adaugă paprika.

După aceea vom pregăti crochetele de cartofi. Cartofii fierți îi curățăm de coajă, îi zdrobim cu o furculiță apoi adăugăm cașcavalul ras, ceapa tocată mărunt, pătrunjelul tocat, pudra de usturoi, sarea, piperul și oul bătut. Se amestecă foarte bine compoziția și se formează biluțe. Crochetele se trec prin făină apoi prin ou, iar la sfârșit se tăvălesc prin pesmetul rumenit.

Când sunt gata toate crochetele, se așază într-o tavă de copt unsă cu ulei. Se coc crochetele timp de 10 minute, iar când sunt aproape gata stoarcem peste ele un pic de zeamă de lămâie și le vom înmuia în sos tartar.

Cu siguranță, acest preparat culinar va fi pe placul tuturor celor de la masă. Rețeta este simplă, deliciuoasă și poate fi adaptată după preferințe. Crochetele de cartofi merg de minune cu o porție de friptură de pui și o salată asortată, cu legume și verdețuri proaspete sau cu un sos dulce-acrișor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
09 august 2024
09 august 2024