Prima pagină » Culinar » Crocante și delicioase. Rețeta pentru inele de ceapă perfecte

Crocante și delicioase. Rețeta pentru inele de ceapă perfecte

12 mart. 2024, 15:32,
în Culinar

Aceste inele de ceapă de casă sunt chiar mai bune decât cele care îți sunt servite la restaurant, și se întâmplă să fie și foarte distractiv de făcut! Secretul pentru a face inele de ceapă perfecte constă în două lucruri: berea și aluatul pentru crusta crocantă! Nu numai că sunt foarte ușor de făcut, dar ai nevoie doar de câteva ingrediente simple.

Cum poți face acasă cele mai bune inele de ceapă pane

Această gustare poate fi preparată din orice fel de ceapă, însă amintiți-vă că soiul pe care îl utilizați va afecta aroma finală. O ceapă dulce va conferi o aromă mai blânda, în timp ce ceapa roșie conferă o aromă mai pronunțată.

Pentru a face inele de ceapă acasă veți avea nevoie de 2 cepe dulci, feliate în inele de aproximativ 1 cm și 1 litru de zer. Primul amestec va fi cel uscat, pe bază de făină și condimente, care se face din 1 cană de făină albă, 2 lingurițe sare, 1 linguriță praf de usturoi, 1 linguriță praf de ceapă și 2 lingurițe piper negru. Pentru aluatul pane veți avea nevoie de 1 cană de făină albă, 340 g bere și 4 lingurițe de sos barbecue. Un sos dip delicios, în care să înmuiem inelele de ceapă crocante, se poate prepara din 1/3 cană ketchup, 1/3 cană maioneză, 1 lingură castraveți murați tocați mărunt, 1/2 – 1 lingură de hrean.

Mod de preparare

Puneți rondelele de ceapă într-un castron mare și adânc și turnați zerul peste ele. Acoperiți cu un capac și dați la frigider pentru 1-4 ore. Este important să nu sari peste acest pas deoarece asigură frăgezirea cepei. Când ești gata să te apuci de prăjit, ia o friteuză și umple-o până la jumătate cu ulei vegetal sau de cânepă și încălzește uleiul până ajunge la 190 de grade Celsius. Aacest lucru ar trebui să dureze aproximativ 20 de minute.

Pe măsură ce uleiul se încălzește, ia două boluri, unul pentru sos și unul pentru aluatul pane. Adăugați ingredientele și bateți în fiecare bol până când obțineți un amestec omogen. Odată ce sunt gata de prăjit, scoateți rondelele de ceapă acoperite cu zer din frigider. Așezați inelele de ceapă, una câte una, în bolul cu amestecul uscat (din făină și condimente), astfel încât să fie acoperite complet. Apoi, scufundați inelele pe rând în bolul pentru aluatul pane cu bere. După aceea, aruncăm imediat și cu grijă inelele de ceapă în uleiul încins. Repetați rapid procesul cu restul de inele de ceapă râmase. Este recomandat să puneți aproximativ 6-8 inele în friteuză la fiecare prăjire. Nu ar trebui să dureze mai mult de 3 minute pentru ca acestea să capete o nuanță aurie.

Odată ce sunt suficient de prăjite, cu ajutorul unor clești, scoatem inelele din friteuză și le așezăm pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie. Repetați procesul pentru inelele rămase. Chiar înainte de servire, preparați sosul dip, amestecând ingredientele menționate într-un bol. Inelele de ceapă sunt cel mai delicioase atunci când sunt savurate la aproximativ 3 minute după ce au fost prăjite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *