Prima pagină » Titlurile zilei » Criză majoră în România! Curtea Constituțională anulează turul I al alegerilor prezidențiale și interzice candidatura lui Călin Georgescu

Criză majoră în România! Curtea Constituțională anulează turul I al alegerilor prezidențiale și interzice candidatura lui Călin Georgescu

06 dec. 2024, 15:00, 188 ,
Redacția BZI în Titlurile zilei

Într-o decizie fără precedent, Curtea Constituțională a României (CCR) a hotărât vineri, 6 decembrie, să anuleze primul tur al alegerilor prezidențiale, potrivit unor surse oficiale citate de G4Media. Este cea mai nesimțită decizie din istoria recentă a României. România a ieșit oficial din democrație. Acum, în aceste momente, din cauza deciziei CCR, democrația s-a prăbușit și instituțiile de forță și statul mafiot a căpătat controlul. Ne comportăm ca Rusia dictatorială unde Vladimir Putin este liderul etern. La fel ca în Coreea de Nord unde Kim Jong-Un nici nu mai are nevoie de alegeri! CCR acum a îngrădit, a călcat în picioare votul cetățenilor!

CCR și instituțiile de forță s-au șters la fund cu voturile a peste 9 milioane de români care au votat cu Lasconi, cu Ciolacu, Georgescu, Simion și alți candidați. Aici nici nu mai contează cum s-a votat ci pur și simplu că instituțiile de forță au ANULAT voința oamenilor, indiferent de culoarea politică. România va rămâne cu o pată neagră în istorie, acest lucru nu s-a întâmplat niciodată până acum.

S-a dovedit clar că votul românilor nu contează dacă instituțiile de forță nu sunt de acord cu el. Instituțiile de forță pot anula votul milioanelor de români până când iese cine vor ei!

”Curtea anulează în temeiul 146, litera f din Constituție”, spune Curtea Constituțională, ”întregul proces electoral, cu privire la alegerea președintelui României”.

Această măsură generează incertitudine majoră, nefiind clar dacă și când votul se va relua sau dacă lista candidaților va rămâne aceeași. Democrația din România a apus! România nu mai e o țară democrată, țara este condusă de instituții dictatoriale care pur și simplu iau decizii după bunul plac fără să țină cont de Constituția țării! Ba mai mult, se discută despre scoaterea de pe lista de candidați a lui Călin Georgescu, ceea ce înseamnă că 2 milioane de proști!!!! au votat degeaba. Este o atingere gravă a ordinii constituționale de către Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Elena Lasconi, USR-PSD-PNL! VOINȚA POPORULUI NU MAI EXISTĂ! Este o decizie atât de ILEGALĂ încât i-ar face invidioși și pe cei mai mari dictatori la nivel mondial!

Guvernul va stabili noua dată a alegerilor, iar procesul electoral va fi reluat în integralitate, a mai spus Curtea, în comunicatul oferit publicității vineri, 6 decembrie 2024, ora 15.

Întrebat de jurnaliști ce se întâmplă cu votul din diaspora, unde oamenii sunt la vot, și până la 15 au votat deja 33.000 de cetățeni (dublu față de prima zi a turului 1), purtătorul de cuvânt al MAE a spus: ”Trebuie o decizie BEC care să pună în practică decizia CCR”.

O ședință tensionată la CCR

Judecătorii CCR s-au reunit vineri dimineață, 6 decembrie, pentru a analiza mai multe cereri de anulare a alegerilor, primite în zilele de joi și vineri. După o primă sesiune de deliberări, ședința a fost suspendată temporar la ora 14:35, urmând să fie reluată la ora 15:00. Decizia a fost luată pe fondul analizării sesizărilor și contestațiilor primite din partea unor instituții și persoane publice.

Elena Lasconi a comentat situația într-un interviu acordat Radio România Actualități, exprimând temeri legate de impactul unei asemenea decizii asupra societății:

„Dacă s-ar întâmpla să se anuleze primul scrutin, ar fi o stare de tensiune îngrozitoare în societate. Haideți să lăsăm să aleagă românii.”

Curtea Constituțională anunțase anterior că cererile privind anularea primului tur vor fi analizate în procesul de validare a alegerilor. Conform unui comunicat transmis de CCR, examinarea acestora respectă prevederile constituționale și legale.

Pe parcursul zilei de joi, Curtea a primit patru cereri de anulare a rezultatelor, formulate de:

  • Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA);
  • Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului;
  • publicația Calea Europeană;
  • candidatul independent Cristian Terheș.

În comunicat se menționează că, în această etapă, CCR poate examina doar contestațiile formulate de candidații calificați în turul al doilea.

Ce urmează

Decizia CCR creează un val de incertitudine fără precedent, iar opinia publică așteaptă clarificări urgente privind organizarea unui nou scrutin. Situația riscă să genereze o criză politică profundă, alimentând polarizarea și tensiunile din societate.

România se confruntă cu un moment de cotitură în care atât populația, cât și autoritățile trebuie să găsească soluții pentru a menține stabilitatea democratică.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`