Prima pagină » Actualitate » Criză economică afectează construcția de drumuri din România. Un constructor dorește rezilierea contractului cu CNAIR
Criză economică afectează construcția de drumuri din România. Un constructor dorește rezilierea contractului cu CNAIR

Criză economică afectează construcția de drumuri din România. Un constructor dorește rezilierea contractului cu CNAIR

01 iul. 2022, 14:48, 2 ,
BZI.ro, în Actualitate

Criză economică afectează toate sectoarele din țară, inclusiv și construcția de drumuri din România. În acest context, contructorul UMB Spedition vrea rezilierea unui contract cu CNAIR din cauza costurilor mari la materialele de profil.

UMB Spedition este deţinută de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu care este poreclit regele asfaltului. Acesta și-a făcut banii în principal prin contractele cu statul român.

Construcția de drumuri din România în impas după ce un constructor dorește rezilierea unui contract

Este cale lungă până când construcția de drumuri din România să fie normală. Criză economică îi afectează pe marii constructori care cer rezilierea unui contract cu CNAIR. În comunicatul transmis de autoritatea de stat din domeniul contructiei de drumuri publice se specifică faptul că UMB Spedition dorește încheierea amiabilă a unui contract din considerentele dorinței acestuia de a se înscrie în termenul legal oferit de OUG 64/2022 care permite, cu acordul ambelor părți, ocolirea unei rezilieri obişnuite a unui contract. În comunicat se mai arată faptul că UMB se plânge de costul ridicat al materialelor şi al utilităților

” Reprezentantul UMB Spedition a reconfirmat că a depus la CNAIR o solicitare de încetare amiabilă a contractelor doar pentru că dorește să se înscrie în termenul legal oferit de OUG 64/2022, care permite ca în cazul în care ambele părți sunt de acord, constructorul să nu suporte consecințele unei rezilieri obișnuite.

Constructorul a precizat că în condițiile actuale de creștere a prețurilor la materiale și utilități se află în imposibilitatea finalizării contractelor. Acesta a dat asigurări că nu intenționează să renunțe la contractele încheiate cu CNAIR ci doar să se asigure că firma să vă beneficia de prevederile noilor modificări legislative privind formulele de ajustare a prețurilor. ”

Nu se cunoaște cu exactitate despre ce porțiune de drum este vorba în contractul pe care UMB îl dorește reziliat în raport cu CNAIR.

Criză economică în România. Inflația este la un nivel record

Criză economică din România se resimte din ce în ce mai mult pe zi ce trece. Inflația din România a ajuns la un nivel record, benzina și motorina s-au scumpit, iar românii se văd nevoiți să suporte aceste creșteri cu nivelul salarial de dinainte de criză. În tot acest context, politica bancară este și ea greu de suportat. Vorbim despre indicele ROBOR care crește pe zi ce trece, iar asta înseamnă rate mai mare la bancă.

Criză economică este dublată și de o criză alimentară, agricultorii spunând că le este dificil să-și procure îngrăşăminte la prețuri rezonabile. Una peste alta, nici clima nu ajută România care traversează o perioadă de caniculă, cu temperaturi ce se înscriu în ţipatul codului roșu meteorologic. La nivel internaţional, acţiunile americane au înregistrat ce mai mare scădere din ultimii zeci de ani. Același lucru se întâmpla și în Marea Britanie, Franța sau Germania. Construcția de drumuri din România mergea foarte prost și înainte de criză economică și este de așteptat să meargă și mai prost.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *