Prima pagină » Actualitate » Criză de donatori de sânge la Iași! Întinde o mână celor care au nevoie! Sute de oameni se zbat între viață și moarte
Criză de donatori de sânge la Iași! Întinde o mână celor care au nevoie! Sute de oameni se zbat între viață și moarte

Criză de donatori de sânge la Iași! Întinde o mână celor care au nevoie! Sute de oameni se zbat între viață și moarte

11 ian. 2020, 04:00,
Bianca Ciubotariu în Actualitate

În ultimele luni, numărul ieșenilor care aleg să doneze cantitatea de 450 ml de sânge este unul insuficient pentru necesitățile spitalelor din Iași. Din ce în ce mai puțini ieșeni se prezintă la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină (CRTS) din Iași. Medicii trag un semnal de alarmă și îi îndeamnă pe toți ieșenii să întindă o mână de ajutor pentru cei neajutorați, aflați pe paturile de spital, care au nevoie de intervenții chirurgicale sau tratament.

Beneficiile donatorului

Media zilnică, în ultima perioadă, este de apoximativ 50 de persoane, un număr insuficient pentru a acoperi necesarul din unitățile medicale. Cei care aleg să doneze sânge trebuie să știe ce obligații, dar și ce beneficii au.

„Donatorul primește la cerere, pentru fiecare donare, șapte tichete de masă, o zi liberă de la locul de muncă în ziua donării. Totodată, cheltuielile de transport în comun din ziua donării sunt decontate. În cazul în care donarea se face la centrul din localitatea de domiciliu, donatorul are dreptul să-și achiziționeze abonament cu reducere de 50 la sută pentru transportul în comun, pe o perioadă de o lună, pe baza actelor doveditoare”, precizează reprezentanții CRTS Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *