Prima pagină » International » Criză de bere în Marea Britanie unde 70% din baruri riscă să se închidă

Criză de bere în Marea Britanie unde 70% din baruri riscă să se închidă

24 aug. 2022, 14:55, 1 ,
în International

Există o criză de bere în Marea Britanie unde, conform unor informații, 70% dintre baruri riscă să se închidă. La sondaj au participat administratorii de pub-uri din Regatul Unit și au menţionat faptul că din cauza creșterii facturilor la energie, nu vor rezista iernii care urmează.

Este o criză de bere în Germania, mare consumatoare de alcool. Aici, producătorii au declarat că nu vor face față scumpirilor gazelor naturale. În Germania, industria producătoare de bere este cel mai mare consumator de gaze naturale din țară.

Criză de bere în Marea Britanie

Așadar, există posibilitatea unei crize acute de bere în Marea Britanie unde producătorii au cerut ajutorul Guvernului pentru a salva sectorul care este puternic afectat de scumpirile din ultima perioadă. Aceștia i-au cerut cancelarului Nadhim Zahawi (echivalentul ministrului de Finanțe în România) să intervină de urgență cu un ajutor de stat pentru că întreaga industrie are de suferit. În scrisoare deschisă, berarii din Marea Britanie specifică faptul că vânzările sunt în scădere, recolta de hamei este una slabă din cauza secetei din Marea Britanie și că impactul facturilor la energie este unul extrem de mare:

” Am intrat într-una dintre cele mai dificile perioade pentru sectorul berii. Micii producători de bere raportează că facturile la energie se dublează sau se triplează, punând în pericol capacitatea lor viitoare de a produce bere. se arată în scrisoare.

Berea este un produs important în PUB-urile din Marea Britanie

Asta în condiţiile în care administratorii de baruri din Marea Britanie au arătat la rându-le că facturile la energie s-au triplat în ultima perioadă. Sondajul arată că 35% dintre administratorii de baruri arată că facturile au fost dublate, în timp ce 30% au găsit facturile triplate. O altă provlemă este că operatorii primesc oferte foarte scumpe în ceea ce privește livrarea de gaze. Este și cazul unui operator care a primit o ofertă de șase ori mai mare decât cea din contractul pe care îl are în curs. Guvernul trebuie să reducă TVA-ul și impozitele din industria de profil, să plafoneze prețurile la energie și să asigure subvenții pentru energia regenerabilă, se arată în cererile făcute de cei din industria berii.

Situația din România este una la fel de gravă

Secretarul general NATO a explicat recent faptul că Europa va avea parte de o iarnă grea pentru că Rusia folosește energia drept o armă de șantaj. Asta în condiţiile în care Europa ajută Ucraina în războiul actual. Așadar, în tot acest context se vorbeşte despre o penurie de gaze naturale și despre scumpirea facturilor la energie a tututor europenilor. În schimb, la nivel de țară, ministrul Energiei, Virgil Popescu anunță că există stocaj suficient, peste așteptări, a gazelor naturale:

Înmagazinarea în depozite a depășit graficul estimat, suntem deja la 70% și în cursul lunii septembrie vom ajunge la cei 80% minimi. Fluxurile de gaze naturale în România sunt în parametri normali. Nu sunt probleme cu aprovizionarea, pot fi situații punctuale și cei care veghează piața să ia decizii de verificare. Cu privire la investiții în domeniul energetic suntem în evaluarea proiectelor depuse prin PNRR. Avem proiecte depuse de peste un miliard de euro. explica Virgil Popescu.

Vom vedea dacă criza de bere din Marea Britanie va fi urmată și de alte crize. Momentan, România pare să fie ferită de ideea de penurie de gaze naturale, dar românii vor trebui să facă față scumpirilor. În fond, chiar dacă există gaze naturale destule, important este să ai și resursele cu care să le plătești.

Comentarii
  • Oricum se vor închide toate în 30 de ani în Ukistan , vor fi toate Haram iar infidelii vor fi ciuruiți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`