Prima pagină » Actualitate » Adversarul lui Vladimir Putin, Alexei Navalny, va rămâne în arest! Cere proteste în stradă
Adversarul lui Vladimir Putin, Alexei Navalny, va rămâne în arest! Cere proteste în stradă

Adversarul lui Vladimir Putin, Alexei Navalny, va rămâne în arest! Cere proteste în stradă

19 ian. 2021, 07:50,
George Cristian în Actualitate

Principalul critic a lui Vladimir Putin, Alexei Navalny, a fost arestat pe Aeroportul din Moscova. Acesta va rămâne sub arest pentru o perioadă de cel puţin 30 de zile. Decizia este una ilegala susţine Alexei Navalny care a cerut oamenilor să iasă în stradă şi să protesteze.

Alexei Navalny a fost arestat după ce s-a întors în Rusia din Germania unde primise tratament de specialitate după ce în prealabil starea lui de sănătate s-a agravat din cauza unei otrăviri.

Alexei Navalny consideră ca arestarea lui este ilegală

Alexei Navalny a declarat că o hotărâre judecătorească care a avut loc în cadrul unei secții de poliție este o batjocură și a cerut proteste pe stradă. Arestarea lui este ilegală susţine dizidentul. Zeci de susținătorii săi s-au adunat în fața secției de poliție din Moscova, unde era ținut și au strigat „rușine” și „Putin demisionează”. Navalny a fost reținut la scurt timp după ce a sosit duminică zborul său din Germania.

Procurorii ruși spun că a încălcat condițiile de eliberare condiționată ale unei sentințe cu suspendare pentru delapidare. El spune că acuzațiile sunt motivate politic.

În august anul trecut, domnul Navalny, în vârstă de 44 de ani, a fost aproape ucis într-un atac în care s-a folosit o substanță toxică. Presa occidentală dar şi Alexei susţin că în spatele atacului a stat Vladimir Putin. Kremlinul neagă implicarea. Cu toate acestea, acuzațiile politicianului de opoziție au fost susținute de rapoartele jurnaliștilor de investigație.

Duminică, mulțimi mari s-au adunat pe aeroportul Vnukovo din Moscova pentru a saluta zborul Navalny din Berlin – dar într-o decizie de ultimul minut, autoritățile au redirecționat avionul către un alt aeroport din capitală.

Alexei Navalny a fost arestat pentru 30 de zile

Judecătorul a dispus reținerea domnului Navalny până la 15 februarie pentru încălcarea eliberării condiţionate ale sale. El va avea o nouă audiere pe 29 ianuarie pentru a stabili dacă pedeapsa sa suspendată de trei ani și jumătate ar trebui înlocuită cu o pedeapsă cu închisoarea. Navalny a spus că tratamentul său depășește o „batjocură a justiției” și a descris ședința drept „nelegiuirea de cel mai înalt grad”, conform bbc.com.

„Nu vă fie teamă. Ieșiți pe stradă, nu pentru mine, ci pentru voi înșivă, pentru viitorul vostru”, a spus el într-o adresă video (în rusă) de la secția de poliție.

O mulțime de aproximativ 200 de susținători ai Navalny s-au adunat în fața secției de poliție cerând eliberarea să imediată.

Navalny a fost ulterior văzut condus de poliție într-una dintre închisorile Moscovei.

Avocatul său, Vădim Kobzev, a declarat că vor face apel împotriva deciziei judecătorești „ilegale”, potrivit agenției de știri Interfax din Rusia. Între timp, peste 70 de susținători și jurnaliști ai Navalny au fost reținuți luni în toată Rusia, potrivit grupului de monitorizare OVD-Info.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`