Prima pagină » National » Criteriile lui Nicolae Ciucă pentru remaniere și semnalul dat pentru Vasile Dîncu 
Criteriile lui Nicolae Ciucă pentru remaniere și semnalul dat pentru Vasile Dîncu 

Criteriile lui Nicolae Ciucă pentru remaniere și semnalul dat pentru Vasile Dîncu 

18 aug. 2022, 19:02,
în National

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, într-o conferință de presă, că de remaniere „este nevoie ori de cate ori nu se indeplinesc sarcinile si atributiile” unui ministru și a spus că MApN a avut sub conducerea ministrului Vasile Dîncu (PSD) o prestație foarte bună la summitul NATO de la Madrid.

Nicolae Ciucă a spus că perioada de evaluare a miniștrilor a fost prelungită la sfârşitul lunii iulie. Acesta a mai spus că de remaniere este nevoieori de câte ori nu se îndeplinesc sarcinile şi atribuţiile atât ale miniştrilor cât şi ale secretarilor de stat.

„La sfârşitul lunii iulie când am prelungit acea perioadă de evaluare (a miniştrilor) după primele 6 luni nu am spus că nu este nevoie de remaniere. De remaniere este nevoie ori de câte ori nu se îndeplinesc sarcinile şi atribuţiile atât ale miniştrilor cât şi ale secretarilor de stat. Ca atare, remanierea este un atribuit al premierului şi ea va fi făcută în funcție de rezultatele și activitatea fiecărui ministru în parte”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat despre remaniere.

MApN a fost o componentă importantă în demersurile făcute

Chestionat punctual dacă ar putea fi remaniat ministrul Apărării, Vasile Dîncu (PSD), premierul a răspuns:

„În domeniul apărării trebuie să ne uităm la ce a reuşit România să obţină la summitul de la Madrid. MApN a fost o componentă importantă în demersurile făcute. Până în acest moment există pentru fiecare dintre noi, şi pentru mine personal, ca pentru fiecare ministru, evaluări care pot fi considerate ca pozitive, evaluări care pot fi considerate negative. Dacă ne uităm la activitatea MApN pentru summitul de la Madrid putem spune că este un rezultat foarte bun pentru noi”.

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară

Premierul României a anunțat că a aprobat în ședința de guvern o rectificare bugetară „pozitivă”.

„Am aprobat astăzi, în ședința de Guvern, o rectificare bugetară pozitivă, bazată pe majorarea PIB-ului și pe creșterea cu aproape 30 de miliarde de lei a veniturilor bugetului general consolidat. Prioritățile noastre rămân protejarea cetățenilor, susținerea economiei și atragerea fondurilor europene”, a spus Nicolae Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *