Prima pagină » Local » Cristinel Stărică, directorul EcoPiața SA Iași, va fi evaluat! Primarul Mihai Chirica, nemulțumit de dezastrul din piețe
Cristinel Stărică, directorul EcoPiața SA Iași, va fi evaluat! Primarul Mihai Chirica, nemulțumit de dezastrul din piețe

Cristinel Stărică, directorul EcoPiața SA Iași, va fi evaluat! Primarul Mihai Chirica, nemulțumit de dezastrul din piețe

28 ian. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Primarul Mihai Chirica a cerut evaluarea directorului EcoPiața SA, Cristinel Stărică. Edilul Iașului s-a arătat nemulțumit de situația dezastruoasă în care se află piețele din municipiu

Unul dintre cei mai longevivi directori din Primăria Iași va fi evaluat de conducerea municipalității ieșene. Primarul Mihai Chirica a menționat că până în primăvara acestui an atât directorul Cristinel Stărică, cât și consiliul de administrație de la societatea EcoPiața SA, vor fi supuși unor evaluări. Situația dezastruoasă din piețele ieșene a mai fost analizată de conducerea Primăriei Iași, însă măsurile au întârziat să apară

Cristinel Stărică, directorul EcoPiața SA Iași, va fi evaluat

Primarul Mihai Chirica a susținut că evaluarea va cuprinde și activitatea celor din consiliul de administrație de la societatea subordonată municipalității ieșene.

”De discutat, tot discutăm. Bugetul la piețe a fost aprobat prin noiembrie anul trecut. Unul dintre motivele care au stat permanent în grija mea a fost legat de stagnarea piețelor. Acestea au stagnat, au rămas în secolul XVIII și așteaptă în continuare pe nu știu care domnitor. I-am spus și actualului director că trebuie să se întâmple ceva. Din rezervele financiare să facă ceva. Nu poți tu să faci, te creditezi. Ai închiriat la Piața Independenței, ai venituri. Trebuie să vezi cât lași, cât investești. Dacă acest program nu se întâmplă, în luna martie trecem la dizolvarea consiliului de administrație și a conducerii”. a spus primarul Mihai Chirica.

Cel mai bine plătit șef din primărie va fi evaluat

Primarul Mihai Chirica a precizat că va cere o evaluare a societății pentru a putea lua o decizie legată de activitatea acesteia.

”Trebui să văd că se întâmplă ceva acolo. S-au făcut zone pentru producători, dar mai trebuie. Sunt dispute care ajung și la poliție. Imaginea piețelor e și imaginea primăriei și a primarului. Vom lua o decizie vâzând ce ne transmite în această direcție conducerea societății”, a spus primarul Mihai Chirica.

Directorul EcoPiața SA, Cristinel Stărică, a ajuns să câștige câteva mii de euro pe lună, salariul său fiind printre cele mai mari din primărie.

Contractul cu EcoPiața SA, în pericol

Contractul încheiat între municipalitate și EcoPiața SA privind gestionarea piețelor din oraș va expira în câteva săptămâni. Edilul Mihai Chirica a arătat că, după evaluarea directorului și a societății, va putea lua o decizie privind prelungirea acestuia.

”Contractul trebuie continuat pe unele principii-cale. Nu trebui să fie pe o formă de asistență socială. Dacă pot gestiona piețele e altceva. Dacă nu, le predă înapoi la primărie, dar trebuie să apară acest gând. Nu fac parte din consiliul de administrație și nici din conducere. Oamenii au nevoie de reacții la aceste chestiuni. Nu mă duc cu toporul prin piețe ca să-i pun la treabă, dar taurul trebuie luat de coarne odată și odată”, a mai spus edilul Iașului.

Reacția lui Cristinel Stărică, șeful EcoPiața SA Iași

Contactat telefonic de reporterii BZI, directorul societății ieșene a arătat că nu are nicio problemă cu evaluarea cerută de primarul Mihai Chirica.

”Ce pot să spun? Accept să se facă această evaluare. Nu am nicio problemă cu acest lucru”, a precizat Cristinel Stărică, directorul EcoPiața SA Iași.

Acesta a mai fost în atenția celor din Primărie de mai multe ori. De altfel, problemele lui Cristinel Stărică, directorul EcoPiața SA Iași, au fost mai mari anul trecut, după ce Consiliul Local nu i-a avizat bugetul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *