Prima pagină » Actualitate » Cristina Neagu a anunțat că se retrage din handbal, după 25 de ani de carieră

Cristina Neagu a anunțat că se retrage din handbal, după 25 de ani de carieră

12 sept. 2024, 21:00,
în Actualitate

Handbalista Cristina Neagu a anunţat, joi, că la finalul acestui sezon îşi va încheia cariera de 25 de ani petrecuţi în sportul pe care l-a iubit atât de mult.

„Am decis ca la finalul acestui sezon să mă retrag din activitatea de handbalistă, am decis asta de ceva timp, nu a fost peste nopate, m-am tot gândit la momentul potrivit, dar acesta nu e niciodată. Am hotărât că acesta va fi ultimul meu sezon pe terenul de handbal. Nu ştiu dacă e un singur motiv, cred că momentul acesta vine în cariera oricărui sportiv, dar nu vreau să fie o veste tristytă, ci să ne bucurăm cu toţii”, este declaraţia Cristinei Neagu, care a ales să facă acest anunţ în timpul jurnalului de seară al Ştirilor ProTV.

Ea a mai precizat că va fi parte dintr-o caravană organizată de sponsorii săi

Ea a mai precizat că va fi parte dintr-o caravană organizată de sponsorii săi, care va merge în mai multe oraşe din ţară, urmând a petrece timp cu fanii săi.

„Dacă vor să mă vadă jucând ultima dată în oraşul lor, să vină alături, să ne facem poze, să primească autografe! Sunt 25 de ani de carieră şi 20 la cel mai înalt nivel, am trăit multe momente frumoase. Sigur că oamenii ţin minte trofeele, m-am bucurat de trofeul Ligii Campionilor şi de cele 2 medalii obţinute cu naţionala. E un sentiment unic. Am stat şi 4 ani în fara terenului, cred că atunci am învăţat cele mai importante lecţii”, a mai spus Neagu, care s-a retras şi de la naţională după Campionatul Mondial din 2023.

CV-ul Cristinei Neagu, supranumită „Messi” a handbalului

Cristina Neagu a fost desemnată de 4 ori de federația internațională cea mai bună jucătoare de handbal a lumii!

Căpitan al Naționalei României din 2016, evoluează la CSM București din 2017. Născută în Capitală, Cristina a început handbalul la vârsta de 12 ani, la CSȘ Nr. 5 București.

Ca senioară a mai jucat pentru HC Activ Ploiești, Rulmentul Brașov, Oltchim Rm. Vâlcea, ZRK Buducnost și CSM București.

Este una dintre cele trei jucătoare din istoria EHF Champions League care au înscris peste 1000 de goluri în cea mai importantă competiție intercluburi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *