O poveste exemplară și un gest admirabil care impresionează la Iași! Cristina Bălănescu, la 51 de ani, poate fi considerată una dintre cele mai „bătrâne” studente. Aceasta urmează cursurile la zi ale Facultății de Horticultură din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”. În fiecare dimineață, la prima oră își face apariția pe bicicleta preferată, una electrică, aleasă tocmai pentru că îi place să fie punctuală, iar seriozitatea este una dintre principalele ei calități. Chiar dacă este trecută de prima tinerețe, iar colegii ar putea să-i fie cu ușurință copii, decizia de a deveni din nou studentă a luat-o fără prea multe ezitări
Impresionant și admirabil! La 51 de ani, Cristina Bălănescu poate fi considerată una dintre cele mai „bătrâne” studente din Iași. Aceasta urmează cursurile la zi ale Facultății de Horticultură, din cadrul Universității de Științele Vieții (USVIași) „Ion Ionescu de la Brad„.
Zi de zi, de la la prima oră a dimineții, ea își face apariția pe bicicleta preferată, una electrică, aleasă tocmai pentru că îi place să fie punctuală, iar seriozitatea este una dintre principalele ei calități. Chiar dacă este trecută de prima tinerețe, iar colegii ar putea să-i fie cu ușurință copii, decizia de a deveni din nou studentă a luat-o fără prea multe ezitări.
„A «înțelege» o plantă – nevoile ei – pare a fi cel mai delicat și miraculos lucru care ne înconjoară”, crede Cristina Bălănescu, care a decis să studieze Horticultura.
Cristina Bălănescu studiază, la 51 de ani, din pasiune pentru natură, frumos și hrană sănătoasă
Cristina Bălănescu studiază, la 51 de ani, având ca principal motiv pasiunea. Asta pentru natură, frumos și hrană sănătoasă. „Doamna Cristina”, așa cum îi spun atât colegii, cât și profesorii, este studentă în anul III, la Facultatea de Horticultură a Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași.
A ales să facă toate cursurile la zi, în condițiile în care ar fi putut lejer să se înscrie la învățământul la distanță, așa cum procedează majoritatea celor aflați în situația sa. Însă, spune că-i plac provocările și iată ca a ajuns să fie chiar printre primii din an, colegii săi privind-o ca un model de tenacitate și perseverență.
A uimit multă lume cu această decizie, de la familie, până la cadrele didactice ale Facultății de Horticultură
Povestea Cristinei Bălănescu, ca studentă la zi, a început în 2019, când s-a înscris la specializarea Horticultură, cursuri cu frecvență. A uimit pe foarte multă lume cu decizia aceasta, de la familie, până la cadrele didactice ale Facultății de Horticultură obișnuite cu proaspăt absolvenți de liceu.
„Sunt mai mereu pe fugă, fiecare clipă fiind extrem de prețioasă pentru mine. Să fii student este cel mai frumos statut pe care poți să îl ai în viață. Însă este și greu, pentru mine personal. Prezența la cursuri, seminarii sau laboratoare este solicitantă, dar iată că am ajuns în anul al treilea de studii! Din pasiune, un om poate face mult, inclusiv cursuri la zi!”, spune Cristina Bălănescu.
Bicicleta electrică face parte din… „recuzita de student”!
Bicicleta electrică face parte din „recuzita de student”, iar ea mai este pasionată de sporturile nautice, de tot ce înseamnă mișcare și natură, pe care vrea să o înțeleagă și să o studieze în amănunt.
„Sunt pasionată de sport în general, în familia mea toți făcând sport și chiar de performanță! Mi-e destul de greu să vorbesc despre pasiunile mele, de cum sunt eu etc. parcă m-aș lăuda încontinuu. De ce Horticultură?! Poate pentru că mi se pare apropierea cea mai intimă cu natura. A «înțelege» o plantă – nevoile ei – pare a fi cel mai delicat și miraculos lucru care ne înconjoară! Mesajul meu către colegii mei care fac eforturi să parcurgă studiile vine tot din sport, unde se zice așa: «Când simți că nu mai poți, mai poți un pic!»”, mai spune Cristina.
Cu admirație este privită și de către colegii studenți care văd în „doamna Cristina” un exemplu de perseverență și reușită.