Prima pagină » Actualitate » Cristian Vasilcoiu a trimis Guvernului plângere prealabilă în legătură cu dublarea alocațiilor
Cristian Vasilcoiu a trimis Guvernului plângere prealabilă în legătură cu dublarea alocațiilor

Cristian Vasilcoiu a trimis Guvernului plângere prealabilă în legătură cu dublarea alocațiilor

17 iul. 2020, 14:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Fostul consilier al Liei Olguța Vasilescu, Cristian Vasilcoiu, a înaintat Guvernului o plângere prealabilă în legătură cu dublarea alocațiilor pentru copii.

Premierul Ludovic Orban a anunțat ieri că nu va respecta legea și nu va dubla alocațiile de la 1 august. În această situație, Cristian Vasilcoiu amenință cu un proces colectiv. Fostul consilier al Liei Olguța Vasilescu consideră că ar trebui să le fie plătite copiiilor, retroactiv, majorările de alocație care ar fi trebuit date de la începutul anului.

„Am înaintat, astăzi, Guvernului, plângerea prealabilă necesară intentarii unui PROCES COLECTIV, pentru a obliga Executivul sa respecte legea și sa DUBLEZE ALOCAȚIILE de stat pentru copii. Așa cum am promis, nu ne lăsam! Părinții interesați sa adere la procesul colectiv îl pot contacta pe avocatul Florin Pascu pe adresa de mail [email protected]”, a scris Cristian Vasilcoiu pe Facebook.

Cristian Vasilcoiu a trimis Guvernului plângere prealabilă: Ludovic Orban să răspundă în solidar

Fostul consilier al Liei Olguța Vasilescu susține că va solicita instanței ca prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Finanțelor Florin Citu și ministrul Muncii Violeta Alexandru sa răspundă în solidar, adică personal, pe motiv că nu au respectat legea.

Curtea Constituţională a României a decis dublarea alocaţiilor copiilor. Decizia vine în contextul în care, Guvernul PNL a sesizat la CCR legalitatea legii. Aceştia spuneau că legea este neconstituţională. Conform Constituţiei României, deciziile Curţii Constituţionale a României sunt irevocabile şi sunt puse în aplicare fără a putea exista o altă cale de atac.

Conform deciziei Curţii Constituţionale a României, alocaţiile copiilor trebuiesc să fie dublate. Curtea Constituţională a României explica faptul că legea este constituţionala, inpofida seizarilor făcute de Guvernul PNL. De menţionat este faptul că deciziile Curţii Constituţionale nu pot fi contestate şi puse în aplicare. În altă ordine de idei, după motivarea Curţii Constituţionale, preşedintele Klaus Iohannis are la dispoziţie 10 zile pentru a promulga legea dublării alocaţiilor.

Amenințări cu oțiunea de cenzură

Partidul Social Democrat a lansat un atac dur la adresa Guvernului Orban. Aceștia l-au numit pe Ludovic Orban „cinic” și au afirmat că pentru dublarea alocațiilor nu există bani deoarece sunt folosite pentru „tunurile PNL”. De asemenea reprezentanții PSD susțin că premierul nu respectă legea dar ține să taxeze dur orice greșeală a cetățenilor.

”Orban Cinicul are bani doar pentru #tunurile PNL, pentru dublarea alocațiilor copiilor NU! Orban Cinicul a dat zeci de milioane de euro pe măști #neconforme cu care a îmbolnăvit populația și medicii, bani suficienți pentru majorarea alocațiilor pentru un an întreg.

Orban Cinicul nu respectă legea. Doar cetățenii au astfel de obligații. Guvernul PNL NU! Orban Cinicul trebuie să plece! Urgent!”, se arată în mesajul postat de PSD.

Marcel Ciolacu îi transmite președintele Klaus Iohannis că „nu mai poate amâna dublarea alocațiilor” și îi cere să promulge legea.

„Am un singur mesaj pentru Iohannis și Orban: nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea! Sunteți un pericol pentru viitorul țării! Președintele Iohannis nu mai poate amâna dublarea alocațiilor pentru copii. Curtea Constituțională demonstrează prin decizia de azi că PNL n-a avut, practic, argumente, ci a vrut doar să blocheze aplicarea legii”, a mai scris Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *