Prima pagină » National » Cristian Tudor Popescu face o sugestie inedită: „Oamenii ar putea să fie plătiţi ca să se vaccineze sau să li se dea o găină”

Cristian Tudor Popescu face o sugestie inedită: „Oamenii ar putea să fie plătiţi ca să se vaccineze sau să li se dea o găină”

01 iun. 2021, 12:25,
Bianca Rebegea în National

Cristian Tudor Popescu a făcut o sugestie inedită. El a propus ca românii care se vaccinează anti-COVID-19 să primească stimulente în natură, mai exact cadouri utile sau mai bine targetate.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a reacționat, după ce primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a luat decizia de a le oferi celor care se vaccinează bilete gratuite la evenimente culturale. El a propus ca românii, care decid să se imunizeze, să primească bani sau o găină.

„Oamenii ar putea să fie plătiţi ca să se vaccineze sau să li se dea o găină. Cine se duce la Operă, la teatru și la evenimente culturale e de presupus că e o persoană cu un anume nivel de pregătire și de conștientizare care se vaccinează. Problema e nu asfaltul, ci noroiul. La sate. Nu cred că trebuie să li se dea o vacă de om, ca în India, ca să se vaccineze. Eu știu, poate o găină. Dar, cel mai simplu ar fi cu bani gheață. Asta cred că ar funcționa”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Europa FM.

Valeriu Gheorghiță: „Este, pur şi simplu, nevoie de a aduce vaccinul mai aproape de beneficiari”

Pentru a stimula dorința românilor de a se vaccina anti-COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a declarat că este necesar ca vaccinul să fie adus mai aproape de oameni.

El a precizat că autoritățile se află tot mai aproape de segmentul de populaţie ezitant, dar care este preocupat de dorinţa de vaccinare. Astfel că, medicul este de părere că o campanie de informare cât mai coerentă şi cât mai amplă, în perioada următoare, va determina cât mai mulți oameni să se imunizeze.

„Deşi în ultimele săptămâni am înregistrat o scădere a numărului de persoane care au fost vaccinate cu prima doză, acest lucru nu se corelează cu scăderea intenţiei de vaccinare. Este, pur şi simplu, nevoie de a aduce vaccinul mai aproape de beneficiari, mai aproape de cei care îşi doresc să se vaccineze, dar pentru care procesul efectiv de vaccinare nu a fost încă suficient de potrivit cu programul fiecăruia dintre noi. De asemenea, suntem tot mai aproape de segmentul de populaţie ezitant, dar care este preocupat de dorinţa de vaccinare şi cred că printr-o campanie de informare cât mai coerentă şi cât mai amplă, în perioada următoare, sperăm să înţelegem şi să ne gândim ce ne aduce în final vaccinarea”, a declarat Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiță: „În rural se va merge door to door, în gospodăria oamenilor”

Un aspect important, de care se ține cont în campania de vaccinare, este reprezentat de ONG-uri. Se urmărește sprijinirea acestora prin introducerea unui pachet de servicii, care, pe lângă vaccinare, să ofere și minime investigații sau să fie un medic care să ofere asistență medicală, mai ales în zonele rurale.

„Un alt aspect pe care îl luăm în calcul cu sprijinul unor ONG-uri – vrem să venim cu un pachet de servicii, care, pe lângă vaccinare, sa ofere si minime investigații sau să fie un medic care să ofere asistență medicală, mai ales în zonele rurale.

Guvernul, cu sprijinul UNICEF, a pregătit o campanei de vaccinare – sunt materiale video care au in prim plan latura umana, emoțională, conceptul de a reveni împreună la normalitate.

Fiecare vine cu proiecte locale, atâta timp cât se respectă echitatea, accesul egal la vaccin, pot fi organizate diverse activități care sa aducă persoanelor care se vaccinează alt tip de beneficii.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`