Prima pagină » National » Cristian Tudor Popescu, după anunțul cu reacțiile adverse la vaccin: „Răspunderea este sută la sută a domnului ministru Voiculescu pentru acest comunicat inept”

Cristian Tudor Popescu, după anunțul cu reacțiile adverse la vaccin: „Răspunderea este sută la sută a domnului ministru Voiculescu pentru acest comunicat inept”

05 feb. 2021, 23:46,
Bianca Rebegea în National

Cristian Tudor Popescu lansează un atac dur la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Într-un comunicat, ministrul anunță că o persoană a suferit o pareză facială după ce s-a vaccinat anti-COVID.

Gazetarul este de părere că Vlad Voiculescu sabotează campania de vaccinare prin subminarea încrederii populaţiei, din cauza acestei gafe de comunicare.

„S-a spus despre dl Voiculescu că nu este medic. Este medic, dom’le, sau cel puțin are o abilitate medicală, am văzut-o la dânsul – și anume se leagă la cap când nu-l doare. Tratamentul ăsta știe să-l aplice foarte bine.

Acum a avut o reacție post-vaccin un pacient, un om care s-a vaccinat. Și această reacție adversă a fost categorisită imediat, într-un comunicat aruncat pe piață cu grăbire de către Ministerul Sănătății, că e vorba despre o pareză facială. Cum sună asta? Imediat o preiau toți antivacciniștii, vaxurile astea, preiau imediat și spun: „vedeți, v-am spus noi cum e cu chestia asta!” Ca acum să se demonstreze – am văzut analizele, medici serioși au analizat cazul – că nu e niciun fel de pareză.”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Cristia Tudor Popescu: În transmisia în masă acum e: „paralizezi, dom’le, de la vaccinul ăsta”

Gazetarul consideră că folosirea termenului „pareză” în comunicat este de natură să submineze eforturile medicilor de a conferi încrede populației că acest vaccin este unul sigur. Cristian Tudor Popescu numește anunțul lui Vlad Voiculescu „o lovitură de baros mediatic”.

Ce-a făcut Ministerul Sănătății? Probabil că acest comunicat, pe care nu trebuia să-l emită, putea să spună: „avem un caz de reacție adversă, este investigat să vedem de ce natură este” – cine te pune să pui acolo pareză?

Cum să fie o greșeală minoră? E majoră, e teribilă, e o lovitură de baros mediatic și ca transmisie a ideilor de încredere în campania de vaccinare. Auzi că gata, îți cade fața, paralizezi. Că pareză nu se știe ce este, e greu. În transmisia în masă acum e: „paralizezi, dom’le, de la vaccinul ăsta”. Nu te mai faci „cipanzeu”, paralizezi acum. Deci iată ce rău a făcut. Lovituri date cu talent cu levierul în genunchi.

Cristian Tudor Popescu: „În cazul acesta răspunderea este sută la sută a domnului ministru Voiculescu”

Cristian Tudor Popescu îl găsește vinovat și pe purtătorul de cuvânt. Mai mult decât atât, susține că „răspunderea este sută la sută a domnului ministru Voiculescu pentru acest comunicat inept”.

(A fost, n,r,) probabil purtătorul de cuvânt, domnul acela, vechiul purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu (Bogdan Oprea, n.r), pe care și l-a luat dl Voiculescu. Și-a luat o persoană acolo care trebuia să spună în fiecare zi, mai ales în ultima parte a mandatului d-lui Băsescu, acea perioadă glorioasă în care, în fiecare zi, purtătorul de cuvânt trebuia să spună că porcul e păsărică și că whisky-ul e secărică, sau invers. Cam asta era treaba purtătorului de cuvânt și acum vine la dl Voiculescu. Și vedem acest comunicat.

Comunicatul e din partea ministerului, chiar răspunde ministrul pentru asta. Nu știu ce răspundere a d-lui Voiculescu va fi stabilită de anchetă în cazul celor arși la Balș, dar în cazul acesta răspunderea este sută la sută a domnului ministru Voiculescu pentru acest comunicat inept”, a declarat CTP la Digi 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`