Prima pagină » Cultural » Cristian Tudor Popescu, despre exploziile de la Crevedia. Ce a descoperit celebrul jurnalist

Cristian Tudor Popescu, despre exploziile de la Crevedia. Ce a descoperit celebrul jurnalist

28 aug. 2023, 09:42, 1 ,
în Cultural

Cristian Tudor Popescu aduce o serie de acuzații grave după explozia de la Crevedia, județul Dâmbovița. Ce a transmis jurnalistul pe rețelele de socializare, dar și ce părere are despre autoritățile din țara noastră.

Reamintim faptul că în seara de sâmbătă, 26.08.2023, o serie de explozii puternice au zguduit localitatea Crevedia. Incidentul s-a soldat cu mai multe victime

Cristian Tudor Popescu, despre exploziile de la Crevedia

Cristian Tudor Popescu aduce o serie de acuzații grave după tragedia din Crevedia. Celebrul jurnalist român a dat cărțile pe față și a comparat situația actuală cu cea din cazul Colectiv, dar a încercat să identifice și diferențele.

CTP crede că exista o diferență și anume că autoritățile nu au mai precizat de această dată faptul că spitalele din România sunt echipate corespunzător și s-a trecut la transferuri în străinătate.

„Crevedia – Colectiv. Până acum, singura deosebire între Crevedia și Colectiv este că victimele cu arsuri grave, care, nici astăzi nu pot fi tratate în România, sunt transportate de urgență în spitale din Occident.

N-a mai apărut un ministru al Sănătății care să ne spună că avem de toate în spitalele noastre. De data asta s-a cerut activarea Mecanismului European de Protecție Civilă, iar dr. Raed Arafat încă n-a declarat că el n-are nicio vină”, a scris Cristian Tudor Popescu pe pagina de Facebook.

Ministerul Sănătății a făcut demersurile transporturilor în străinătate

Primii doi pacienţi răniţi în urma exploziilor de la o staţie GPL au plecat din România în noaptea de 26 spre 27 august.

Este vorba de cei doi pompieri spitalizați inițial la Spitalul Bagdasar Arseni și care au ajuns la o unitate medicală din Bruxelles. În momentul de față, sunt internaţi la ATI, în stare stabilă. Alte două persoane au fost duse la Milano, în Italia.

De asemenea, în cursul zilei de duminică, 27 august, undeva în jurul orei 16:00, vor fi transferați și mai mulți răniți. Unul va fi tratat la un spital din Viena, doi vor ajunge la Graz (Austria) și alți doi la un spital din Berlin.

„Este în curs de pregătire un al patrulea avion care să plece astăzi şi o să stabilim destinaţia şi care sunt pacienţii. Colegii ne-au promis că vom primi rapoartele medicale a încă patru sau cinci pacienţi.

Continuăm să transferăm pacienţii care se consideră de către medici că trebuie să plece”, a declarat Raed Arafat despre pregătirile care se fac pentru tratarea pacienților arși peste hotare, scrie stirileprotv.ro.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a avut o reacție vehementă în ceea ce privește explozia de la Crevedia și a comparat-o cu tragedia din Colectiv.

Comentarii
  • Stiri facute din alte stiri, care la randul lor, etc, etc.
    Deci CTP-ul n-a fost la locul exploziei sa vada, nu stie cauzele, vede stirea ca arsii sunt dusi afara si produce si el o stire prin comparatia cu cazul Colectiv.
    Imi pare sincer rau ca mi-am irosit timpul citind „stirea” CTP-ului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *