Prima pagină » Titlurile zilei » Cristian Stanciu a confiscat Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” Iași! Cursanții de la FEG fac gratuit practică în unitatea medicală!

Cristian Stanciu a confiscat Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” Iași! Cursanții de la FEG fac gratuit practică în unitatea medicală!

09 nov. 2022, 02:00, 13 ,
Codruța Șoroagă, în Titlurile zilei

Cristian Stanciu a confiscat Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași. Cursanții Școlii Postliceale FEG, deținută de politicianul PSD Cristian Stanciu, fac gratuit practică în cadrul unității medicale datorită mărinimiei Alinei Belu, managerul spitalului. Situația se schimbă radical atunci când vine vorba despre studenții Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, care mai au acces doar într-un singur amfiteatru din cele două și din cele cinci săli de curs, fapt ce afectează grav activitatea didactică

Cristian Stanciu încasează bani grei pentru fiecare cursant care alege să urmeze calificarea de asistent medical generalist la Școala Postliceală FEG. După ce că mulți achită taxa de școlarizare și nu freceventează niciodată cursurile, prezentându-se doar la examene, cursanții de la Școala Postliceală FEG beneficiază gratuit de servicii de formare clinică în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași.

Deciziile Alinei Belu afectează activitatea didactică de la UMF Iași

Între timp, activitatea didactică din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași este afectată, după ce Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, a hotărât ca aceștia să mai aibă acces doar într-un singur amfiteatru din unitatea medicală. Această decizie a stârnit nemulțumirea reprezentanților unității de învățământ.

„Spațiile din spital, care au constituit baza materială necesară instruirii practice a studenților, în temeiul contractului de colaborare, anterior demarării lucrărilor de reabilitare și modernizare a spitalului, au fost următoarele: amfiteatrul mare, amfiteatrul mic, un număr de cinci săli de lucrări. În prezent, constatăm faptul că pentru amfiteatrul mic și pentru toate sălile de lucrări a fost schimbată destinația, iar acestea sunt spații utilizate exclusiv de către spital.

Întrucât activitatea didactică este afectată în mod semnificativ din cauza acestor modificări, universitatea își exprimă dezacordul pentru deciziile spitalului de a schimba destinația spațiilor cu pricina. În considerarea faptului că Spitalul «Sfânta Maria» este un spital clinic, dar și în lumina prevederilor contractului de colaborare, vă solicităm respectuos să dispuneți toate măsurile și să efectuați toate demersurile necesare pentru ca toate spațiile din spital ce au constituit baza materială necesară instruirii practice a studenților să aibă din nou această destinație”, se arată într-o adresă trimisă de prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași, membrilor Consiliului de Administrație al unității medicale.

Alina Belu a declarat pentru reporterii BZI că amfiteatrul mic și cele cinci săli de lucrări sunt utilizate exclusiv de către spital, deoarece unitatea medicală se află în plin proces de modernizare și extindere. Au mai existat lucrări în cadrul spitalului, însă nu i-au afectat pe studenții de la UMF Iași.

„În aceste momente derulăm proiecte de amploare pentru amenajarea și extinderea spațiilor, ceea ce determină o reorganizare a activității medicale și didactice în condiții de desfășurare a lucrărilor. La finalizarea celor două proiecte, activitatea didactică se va desfășura în două amfiteatre și săli didactice. Precizăm că suntem un spital clinic, ceea ce implică o colaborare strânsă cu Universitatea de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa» Iași. Cadrele didactice cu integrare clinică au o contribuție majoră în menținerea spitalului la cele mai înalte standarde de diagnostic și tratament” a precizat bioing. med. prp. drd. Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași.

Cursanții de la FEG fac gratuit practică la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” Iași

Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași, a decis să faciliteze cursanților Școlii Postliceale FEG accesul la practică în unitatea medicală fără ca politicianul PSD Cristian Stanciu să achite vreo taxă, deși alte spitale din Iași percep anumite sume de bani pentru formarea profesională practică a cursanților de la FEG.

Între Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași și Fundația FEG există un contract de colaborare ce are drept scop

„furnizarea de către spitalul public a serviciilor de formare clinică, de natură să asigure toate condițiile necesare în vederea formării profesionale practice complete și corecte a cursanților, indiferent de nivelul lor de pregătire, sub coordonarea și îndrumarea de către Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Maria» Iași a instruirii clinice a cursanților Școlii Postliceale FEG Iași”, au transmis reprezentanții spitalului.

Contractul dintre FEG și unitatea medicală este valabil pe durata anului de studii 2021-2022. Astfel, 97 de cursanți FEG au făcut practică la Spitalul de Copii „Sf. Maria” în intervalele 03.01.2022 – 22.02.2022 și 09.05.2022 – 22.07.2022.

„Prin acordul părților, s-a convenit ca Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Maria» Iași să asigure instruirea practică a cursanților instituției de învățământ superior medical, fără încasarea unor sume bănești”, au precizat reprezentanții spitalului.

Fundația Ecologică Green, privilegiată de managerii spitalelor din Iași

Școala Postliceală FEG Iași colaborează și cu Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași, în baza Contractului nr. 104700 din 21.03.2022. Contractul este valabil pe perioada anului de studii 2021-2022. Conform „Graficului de Desfășurare a practicii clinice a cursanților de la calificarea asistent medical generalist, la Institutul de Psihiatrie «Socola» Iași” a existat un număr de 77 de cursanți, împărțiți în trei grupe, iar perioada stipulată a fost 11.07.2022 – 22.07.2022.

„Prin acordul părților s-a convenit ca Institutul de Psihiatrie «Socola» Iași să asigure instruirea practică a cursanților instituției de învățământ superior medical/unității de învățământ medical cu plata unei sume de 3.000 de lei, achitate integral în termen de 30 de zile de la data încheierii prezentului contract”, a precizat dr. Cristina Dobre, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola”
Iași.

Cursanții de la Școala Postliceală deținută de Cristian Stanciu fac practică și la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași. În acest sens, în data de 18.10.2021 s-a încheiat o colaborare pentru anul de studii 2021-2022.

„Prin acordul părților, s-a convenit ca Spitalul Clinic Județean de Urgență  «Sf. Spiridon» Iași să asigure instruirea practică a cursanților instituției de învățământ, cu plata unei sume de 4.000 de lei, achitate integral în termen de 30 de zile de la data încheierii contractului”, a transmis prof. univ. dr. Daniel Timofte, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.

Trebuie precizat că au existat perioade în care unitatea medicală încasa anual și câte 10.000 de lei pentru pregătirea practică a cursanților de la FEG. Nu trebuie să uităm că de pregătirea teoretică a cursanţilor de la Şcoala Postliceală FEG se ocupă controversata as. med. pr. Speranţa Agapie, care zeci de ani a ocupat funcţia de director de îngrijiri la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi. Este uşor de dedus că are relaţii în întreaga unitate, acesta fiind unul dintre motivele pentru care FEG plăteşte atât de puţin pentru practica cursanţilor.

În perioada 2018-2019, când Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi încasa 10.000 de lei pentru practica cursanţilor de la FEG, abia se reuşea să se acopere cheltuielile cu materialele sanitare utilizate de cursanţi în unitatea medicală. Putem deduce cât de mare este prejudiciul pe care îl aduce în prezent colaborarea dintre Școala Postliceală FEG și Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi, situația fiind cu atât mai gravă în cazul Spitalului de Copii „Sf. Maria” Iași, unde cursanții FEG fac gratuit practică.

Astfel, contractele cu unitățile medicale din Iași sunt foarte avantajoase pentru Cristian Stanciu, cheltuielile cu pregătirea cursanților fiind minime, deși încasează bani frumoși pentru fiecare persoană ce alege să urmeze studii postliceale la fundația sa. Este total inexplicabil de ce Alina Belu alege să-i lase pe cursanții de la FEG să facă gratuit practică în cadrul Spitalului de Copii „Sf. Maria”, ținând cont că Fundația Ecologică Green este o fundație privată, dar nu poate face în așa fel încât studenții de la UMF Iași să aibă acces în toate amfiteatrele și sălile de lucrări în care se desfășurau până acum activitățile de pregătire practică.

Comentarii
  • Stanciu conduce Iasul de mulți ani, foștii, actualul și viitorii primari și președinte CJ îs de forma, tot familia asta Stanciu ii comanda!
    Bravo lor știu să-și facă treaba cu leprele, însetați de cariera și lovele!!

  • pana cand si pana unde se merge cu minciunile?

  • Numai daca se fac reclamatii la Bucuresti se pot rezolva problemele.

  • Bine-i face lui Scripcaru.

  • Sistemul postliceal FEG al sănătății unde numai încapi de fandoseli și stai și aștepți pe holurile spitalelor

  • Pai cum, inseamna ca si Stanciu iubeste la Alina din cimitirul Belu…. Mamăăăă da cîti iubiti are, mai poate săraca? E Alexe, Andrei Cazacu si Sorinel copilu’ de Aur, ăla îi ajunge cu capul fix in lindic….😂, linge si el dupa altii

  • Daca CJ-ul este la butoane – practica este ProBono.
    CSFNCSF

  • Ce vorbesti frantz, 97 de cursanti au trecut pragul spitalului, minciuni, nu au vazut asistentele nici un cursant care sa vina sa fi facut practica in spital….. Doar prin Pub-uri erau pline de cursanti silitori, care aveau cate o sticla de vinisor sa meargaa bine istoria anatomiei, apoi practica au facut intre ei , seara…. Doar sudentii de la Medicina si Farmacie au fost activi, BRAVO lor si-au dat silinta sa invete cat mai multe detalii despre arta medicinei si al colaborarii sensibile cu micii pacienti.

  • Pai cum credeti ca ajunge, altfel decat cu o larga, inversunata si direct interesata sustinere politica, un bioinginer „manager” la ditai spitalul?!

  • Madam încerca să se pună bune și cu psd-ul lui Măricel, ca poate poate va rămâne si după 2024.Vrabia mălai viseaza. Liberalilor nu va mai bateți joc de ea și va rugam sa o aduceți realitate.Ea chiar se crede manager și trăiește un vis periculos.De ce vreți sa o aveți pe conștiința? Dacă o mai lăsați acolo 6 luni știți unde ajunge?Recomandare-Găsiți alt fraier care știe sa fie mai abil

  • Si la Pascani tot asa este dr Bechir si as Lchian au dat spitalul lui Enea sa faca incultele lui practica este bine sa va mai uitati si in alte curti, gunoiul este peste tot.

  • Sa aibă aceeași soarta ca prietenul lui de acum 15 ani Horia …

  • Belu se iubește cu Danga, ala ii ia plodul de la scoala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *