Prima pagină » Actualitate » Cristian Rizea ar fi fost răpit din Republica Moldova. Dezvăluirile soției fostului parlamentar despre Mircea Geoană: ”Petreceam la Monaco și avea avion privat.”

Cristian Rizea ar fi fost răpit din Republica Moldova. Dezvăluirile soției fostului parlamentar despre Mircea Geoană: ”Petreceam la Monaco și avea avion privat.”

16 sept. 2024, 10:26, 1 ,
în Actualitate

Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale, a fost demascat de soția fostului deputat PSD Cristian Rizea. Într-un interviu acordat Ancăi Alexandrescu, Josette Rizea a povestit, cu lux de amănunte, ce se întâmpla, de fapt, în petrecerile somptuoase din vacanțele petrecute cu familia Geoană. Destrăbălările pe care se aruncau mii de euro se dădeau departe de ochii curioșilor.

 

– Nu mi-a fost uşor să vă conving să veniţi. Aţi trecut prin nişte momente cumplite, inclusiv după ce a fost întâmplarea din Moldova, a trebuit să părăsiţi casa cu cupolul.

– Da, pentru că pe soţul meu l-au luat efectiv din trafic, a fost răpit de fapt de angajaţi ai Ministeryului de Interne din Moldova şi cu anumiţi oameni din servicii. Pur şi simplu fost răpit, nu i s-a respectat nici măcar dreptul, eu aau spus că îl expulzează, şi au dat o ordonanţă pentru aceasta expulzare, care putea fi atacată, trebuia fi judecată în 5 zile, nu s-a întâmplat treaba asta nici până astăzi. Acea ordonanţă şi recursul, a fost declarat secret de stat

– Mi-aţi povestit că efectiv a trebuit să părăsiţi casa, nu aţi putut să vă luaţi aproape pnimic de acolo

– Nu, pentru că eu am venit la Bucureşti ijn condiţiile astea. Iar acolo un angajat al lui, pe numele Vladislav Belescu a furat din casa aproape tot . Am depus plângeri peste tot A trecut mai bine de un an, niciun răspuns, aceasta este Republică Moldova şi regimul Maiei Sandu.

– Cristi, la mine în emisiune, a făcut nişte dezvăluiri, am tras amândoi cu foarte multe dosare, ne-au dat în judecată foarte mult pentru dezvăluirile pe care le-a făcut şi în cărţile pe care le-a publicat. Însă în mai multe episoade a povestit despre relaţia foarte apropiată pe care aţi avut-o cu familia Geoana. Cum v-aţi cunoscut cu familia Geoana?

– Soţul meu s-a cunoscut înainte, prin anul 2002 a fost la New York, Mircea Geoana era ministru de Externe, atunci s-au cunoscut. După care în 2005, după ce Mircea Geoana a ajuns preşedinte la PSD, nasul nostru, domnul Alexandru Atanasiu, a dat o masă la restaurant unde a fost invitat Mircea Geoana. Şi acolo soţul meu l-a cunoscut, au vorbit mai mult, şi Mircea Geoana i-a spus direct ca toată comunicarea lor se va face ăprin intermediul lui Ion Bazac. Şi de atunci noi am început să dezvoltăm o prietenie foarute strânsă cu familia Bazac. Iar eu personal pe domnul Geoana l-am cunoscut în anul 2008 Noi am avut o prietenie cu familia Geoana la modul că ne vedeam foarte des, luăm masa, toate vacanţele le făceam împreună, în perioada despre care vorbim.

– S-a speculat foarte mult despre cum a făcut Cristian Rizea bani. Când m-am întâlnit cu dumneavoastră mi-aţi spus că la momentul la care a intrat în politica dumneavoastră aveaţi foarte mulţi bani. De unde?

– Din afaceri imobiliare. Deci înainte de a face politica, soţul meu a făcut afaceri imobiliare. Că aşa s-a spus şi de maşină Ferrari, pe care o luase în leasing. Şi l fel, înainte de a fi în politica o luase. Dar presa a schimbat momentul. Banii cam de acolo veneau la momentul acela, despre care vorbim. Erau banii noştri, s-au dat din cont.

– Aţi început o relaţie cu familia Bazac. Din ce mi-aţi relatat, şi o să vreau să spuneţi şi public şi aveţi şi dovezi, pentru că toate plăţile s-au făcut prin bănci, prin familia Bazac vi se transmiteau de către familia Geoana diverse dorinţe. Făceaţi vacante împreună unde?

– Noi eram deja în Monaco în vacanţă şi l-am invitat pe domnul Geoana cu familia acolo

– V-au cerut ei sau a fost iniţiativa dumneavoastră?

– A fost şi iniţiativa noastră, a pornit de la o masă unde eram cu familia Bazac şi am discutat că vine ziua fiicei domnului Geoana, Ana, şi să îi invităm acolo

– În ce an se întâmplă asta?

– În anul 2008. Şi noi atunci am făcut toate aranjamentele pentru această vacanţă. A fost o vacanţă de 10 zile

– Aranjamente ce înseamnă: Dumneavoastră aţi plătit?

– Da. Am rezervat camere la hotelul Metropol din Moţe Carlo. Este un hotel scump, o cameră costa 1500 de euro pe noapte. Au stat 10 zile, şi în 2009 7 zile, Deci vacanţele le luau la acelaşi hotel. Ştiam că acolo stau de obicei. Ne-a spus familia Bazac, care îi cunsteau foarte bine. Ne-au mai spus că ar prefera să facem petrecerea pentru ofiica domnului Geoana undeva retras, să nu cumva să ne vadă cineva, să nu se audă

– De ce?

– Aşa ni s-a spus. Şi atunci ne-am gândit să organizăm totul cu o barcă. Şi am închiriat o barcă mai mare, de 25 de metri, şi acolo s-a desfăşurat petrecerea.

– Fotografiile pe care Cristi le-a publicat de pe barca sunt de la acel moment?

– Da, de la acel moment.

– Domnul Geoana ne-a rugat să ne oprim la Cannes în drum pentru a-l lua şi pe domnul Raul Doicescu cu familia, şi dânşii au participat la petrecerea respectivă. A mai fost un italian, pe care atunci l-am prezentat domnului Geoana

– Un prieten al dumneavoastră?

– Da, era prieten tot de acolo, în cunoşteam tot din Monaco

– Cum îl cheamă?

– Giancarlo Vivo. Ştiu că avea afaceri imobiliare. Şi acest italian a ţinut foarte bine legătura cu domnul Geoana, domnul Geoana profitând de faptul că italianul avea un avion privat pe care i l-a lăsat pe aeroport la Băneasa să îl folosească în toată campania electorală din 2009.

– Adică acest italian i-a lăsat domnului Geoana un avion privat să-l folosească?

– Da un avion Cesna, care a stat pe aeroportul Băneasa şi dacă vedeţi sau aveţi imagini de prin presa sau cineva poate să vă arate, cu acest avion s-a deplasat Mircea Geoana pe toată durata campaniei pe 2009.

 

Comentarii
  • Prostanacul este la fel de corupt precum Dragnea ori Băsescu !, de ce nu puneți filmările din campania electorală unde Geoana lua șpagă mii de euro în schimbul asigurării unui loc de deputat, parlamentar ? Sînt pe YouTube !, dar voi știți cu cine era noaptea în piscina lui Ovidiu Sorin Vântu de la întrebat Basescu dacă s-a “simțit” bine iar Geoana a rămas perplex și mut și palid ? Nu nu era cu nevastă-sa ……………

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *