Cristian Oancea a vorbit despre cele trei mari surse de infectare cu noul coronavirus. Potrivit analizei realizate de acesta transportul în comun, petrecerile și fabricile în care nu se respectă măsurile de protecție sunt principalele cauze ale răspândirii de COVID-19.
Medicul a precizat faptul că nerespecarea măsurilor de prevenție a dus la creșterea numărului de infectări.
Cristian Oancea, despre cele trei mari surse de infectare cu noul coronavirus
Managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara crede că cele mai mari surse de infectare sunt transportul în comun, petrecerile și fabricile.
„În primul rând transportul în comun. În al doilea rând, petrecerile private, mai ales ale adolescenților, care le transmit pe linie familială părinților și bunicilor. În al treilea rând, oamenii nu respectă regulile, mai ales purtarea corectă a măștilor, în special cei care lucrează în fabrici.
Ignorarea acestor măsuri, în special în ultima perioadă, de către adolescenți, care au transmis acest virus în mediul familial, cei mai afectați fiind vârstnicii. Aceste 3 mari categorii le-am depistat din anamneza cu pacienții”, a spus Oancea.
Medicul crede că, în viitor, oamenii vor ajunge să fie tratați în ambulanțe dacă nu vor fi responsabili
„Am avut, cel puțin la noi în zonă, multe petreceri, cu reguli care nu se respectau, și aici autoritățile locale și-au făcut datoria. Cred că ignorarea acestor măsuri și iresponsabilitatea în special a adolescenților ne duc în punctul în care suntem. Cert este că în curând, dacă nu vom fi solidari și dacă nu vom fi responsabili, o să ajungem să tratăm oamenii în ambulanță, pentru că nu mai avem unde să-i punem”, a adăugat el.
Managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara speră că numărul zilnic de infectări să stagneze după impunerea noilor restricții
Cristian Oancea a vorbit despre cele trei mari surse de infectare cu noul coronavirus și a adăugat faptul că după intrarea în vigoare a noilor restricții, în această noapte, speră că în 2 săptămâni numărul cazurilor de COVID-19 să ajungă la un platou și apoi să înceapă să scadă.
Când se va încheia pandemia de coronavirus. Ce spune Cristian Oancea
Specialistul român a vorbit în cadrul interviului despre ziua cea mare, respectiv peste câți ani va trece pandemia de COVID-19.
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, Cristian Oancea, este de părere că o altă pandemie apare odată la 7-8 ani.
„Am trecut și prin gripă, și prin rujeolă. Aceste epidemii și pandemii tot revin ciclic, odată la 7-8 ani o să tot apară câte o epidemie sau pandemie. Tocmai de aceea, trebuie să avem infrastructura umană și sperăm în continuare la investiții, pentru că noi nu ne putem compara încă nici pe departe cu sistemul medical vestic. Spitalele pe care le avem trebuie să le dotăm corespunzător și să avem spitale care să facă față următoarelor provocări”, a spus el.
Potriviu acestuia, noul coronavirus vă dispărea definitiv abia peste cinci sau șase ani.
„Eu am mai spus-o și au mai spus-o și domnul profesor Rafila, și domnul profesor Cercel: Trebuie să învățăm să trăim cu acest virus. Nu putem să ne închidem în casă 5-6 ani, până trece definitiv, pentru că nu o să treacă. Soluția este să fim responsabili și să fim solidari, adică nu trebuie să ne batem joc unul de munca celuilalt”, a încheiat medicul.